Tudi danes gneča na mejnih prehodih; pred predorom Karavanke trikilometrski zastoj. Na Hrvaškem presenetljivo brez večjih zastojev

Praznični ponedeljek zaznamuje gneča na slovenskih cestah in na mejnih prehodih s Hrvaško, kar ni nič nepričakovanega. Medtem ko je bila ta ob koncu preteklega tedna usmerjena proti jugovzhodu države, se zdaj ta seli na severozahodni konec.

Čakalne vrste se proti koncu dneva krajšajo; za vstop v Slovenijo na mejnem prehodu Gruškovje je bilo po podatkih prometno informacijskega centra še sredi dneva treba čakati od ene do dveh ur, za izstop pa do pol ure.

Zdaj od tam ne poročajo o daljših zastojih. Na mejnem prehodu Sečovlje je medtem gneča večja za izstop iz države. Treba je čakati od ene do dveh ur, za vstop pa do ene ure.

Gneča je tudi na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane, Starod, Sočerga in Vinica, še poroča AMZS.

Ob tem opozarjajo, da je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke nastal tri kilometre dolg zastoj in sicer v smeri Avstrije. Nanj so opozarjali že tekom dneva, stanje pa se ni spremenilo tudi po zadnjih informacijah (17:30).

Na prometno informacijskem centru za Kranjsko Goro priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Zastoj je tudi na regionalni cesti pred Hrušico, opozarjajo pa tudi na mariborsko vzhodno obvoznico ( priključek Pesnica – razcep Dragučova v smeri Ljubljane), kjer je zaradi del zaprt prehitevalni pas, promet pa poteka po enem zoženem pasu.

Tudi pred prometno zloglasno cestninsko postajo ni zastojev.
Na Hrvaškem kljub prazniku ni večjih zastojev

Promet je povečan na glavnih cestah, mestnih vpadnicah in obvoznicah, dovozih do turističnih središč, v okolici marijanskih svetišč, trajektnih pristanišč in pomolov ter nekaterih mejnih prehodih, opozarja Hrvatski avtoklub (HAK).

Na avtocesti A1 Zagreb-Split-Ploče je povečan promet v smeri Zagreba, vendar o kakšnih večjih zastojih ne poročajo; tudi pred cestninskima postajama Lučko in Demerje v smeri Zagreba ni daljšega čakanja.

Zastoji se občasno pojavljajo v conah predorov, na počivališčih, cestninskih postajah ter večjih uvozih in izvozih, opozarja HAK. Posebno opozorilo velja za prečkanje mejnih prehodov, vsled ravnanja večine turistov, ki ne prihajajo iz regije.

Tako HAK obvešča, da lahko mejni prehod Zlogonje-Meje uporabljajo samo hrvaški in slovenski uporabniki mejnih dokumentov. Vse ostale potnike prosijo, da za prestop državne meje uporabije najbližja mejna prehoda in sicer “Dubrava Križovljanska-Zavrč” ali “Cvetlin-Zgornji Leskovec”.

Na mejnih prehodih se čaka 30 minut v smeri Slovenije (Macelj- Gruškovje) in približno 2 uri za prehod v Bosno in Hercegovino na vseh prehodih s to državo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: