Hrvaška pri nadzoru avtobusov odkrila kršitve pri 19 prevoznikih, tudi slovenskem

Hrvaški policisti so v minulih dneh z namenom preprečevanja nesreč- in po tisti poljskega avtobusa z romarji z grozljivo končno bilanco- izvedli povečan nadzor voznikov avtobusov na mejnih prehodih Obrežje, Gruškovje in Goričan.

Kršitve so ugotovili pri 19 prevoznikih iz 12 držav, tudi iz Slovenije. V veliki meri je šlo za neupoštevanje predpisov o dnevnem počitku. Izdali so za 130.000 kun oziroma 17.317 evrov kazni.

Policisti so akcijo izvedli med 10. in 15. avgustom in odkrili kršitve pri treh avtobusnih prevoznikih iz BiH, Češke in Kosova, dveh iz Madžarske ter pri enem 
iz Slovenije, Gruzije, Hrvaške, Poljske, Makedonije, Albanije, Belgije in Nemčije.

Pri slovenskem avtobusnem prevozniku so policisti ugotovili, da voznika nista upoštevala predpisanega dnevnega in tedenskega počitka. Pravni osebi je bila izrečena globa v višini 5.666,66 kun in 200,00 kun stroškov, voznikoma pa 333,34 kune ter po 1.000,00 kun in 200,00 kun stroškov.

Kot že omenjeno, je bilo pretežno ugotovljeno, da vozniki niso izrabljali dnevnega počitka ter tako presegali dovoljeni čas vožnje. Prikrivali so tudi podatke na tahografu in podatkovnih karticah ali pa uporabljali tuje kartice.

Nekateri avtobusi so bili celo brez tahografa oziroma so bili slednji tehnično neuporabni in brez evidence, okvarjeni pa so bili tudi sami avtobusi.

Kršitve so bolj pogoste, kot je bilo pričakovano.

Pri nekaterih so celo presegli dovoljeno število sedežev, s tem pa tudi potnikov.

Tovrsten nadzor avtobusnega prometa se nadaljuje, še poudarjajo hrvaški mediji. Dolg seznam kršitev si lahko ogledate s klikom na sledečo povezavo: https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/velika-akcija-policije-u-pet-dana-naplatili-vise-od-130-tisuca-kuna-kazni-nabrojali-sve-grijehe-prijevoznika-15236017

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: