Janša se mora SD opravičiti za laži o “ukradeni židovski vili” in plačati 10.000 € odškodnine

Višje sodišče v Celju zavrnilo pritožbo Janeza Janše: Socialni demokrati zahtevajo opravičilo ter objavo uvoda in izreka sodbe na njegovem Twitter računu, 10.000 EUR odškodnine in povrnitev dosojenih stroškov.

Velja omeniti, da se po spletnih družbenih omrežjih širijo pozivi, da naj nekdanji slovenski premier znesek nakaže v humanitarne namene.

Kot so na svoji spletni strani pojasnili pri stranki SD, je Okrajno sodišče v Velenju 21. oktobra 2021 izdalo zamudno sodbo in odločilo, da mora Ivan Janez Janša plačati SD odškodnino v višini 10.000 evrov ter v roku 15 dni na svojem Twitter profilu objaviti naslednje opravičilo:

"Tožena stranka, Ivan (Janez) Janša, se opravičujem tožeči stranki, stranki SD, za moje neresnične zapise na družbenem omrežju Twitter o tem, da SD posluje iz ukradene židovske vile na Levstikovi 15 v Ljubljani. Ta vila ni bila ukradena in je SD lastništvo na njej pridobila na zakonit način."

Socialni demokrati bodo Janeza Janšo tudi pisno pozivali k izpolnitvi pravnomočne sodbe, so navedli. Sodba ima po njihovem mnenju velik pomen, saj je višje sodišče še enkrat postavilo Janeza Janšo pred odgovornost za njegove lažnive izjave.

Janez Janša bo moral stranki SD plačati odškodnino.
Tudi višje sodišče je namreč ugotovilo, da je Janša vedel za lažnivo vsebino 
svojih izjav, a jih je kljub temu zlonamerno objavljal, so zapisali. 

“Janša s tem, ko ne prevzema sodnih pošiljk, kaže prezir do države in pravnega sistema. Natančno je vedel, da ga v pošti čaka tožba SD zaradi njegovih laži, saj smo vložitev tožbe takrat javno objavili,« je izpostavil Dejan Levanič, glavni tajnik SD.

Na spletnem družbenem omrežju Twitter so Socialni demokrati objavili tudi video-posnetek izjave za javnost, ki jo je ob tej priložnosti nagovorila Eva Žunkovič, sekretarka Poslanske skupine SD. Prenešen je, kot je bil objavljen.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: