Kinodvor na Kongresnem trgu s štirimi projekcijami na prostem

Kinodvor bo na Kongresnem trgu med 22. in 25. avgustom ponudil štiri filmske stvaritve, posvečene pomembnim filmskim obletnicam, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Projekcije letnega kina na Kongresnem trgu, 
ki bo letos zaživel že osmič, bodo brezplačne, 
na sporedu pa bodo ob 21. uri, tudi v primeru dežja.

Letni Kinodvor bo v ponedeljek, 22. avgusta, odprla projekcija komedije Ernesta Lubitscha Biti ali ne biti, s katero se bodo spomnili 80-letnice filma in 130. obletnice režiserjevega rojstva.

“Ogorčeni kritiki so jo ob premieri kritizirali kot neokusno, danes pa velja za eno Lubitschevih največjih mojstrovin – dokaz, da se je s humorjem mogoče postaviti po robu vsem oblikam zatiranja,” pripišejo snovalci programa na spletni strani.

Večer pozneje bo na sporedu projekcija filma Wonga Kar Waija Razpoložena za ljubezen, ki jo posvečajo igralcu Tonyju Leungu ob njegovi 60-letnici. Za to vlogo je v Cannesu prejel nagrado za najboljšega igralca, film pa po mnenju organizatorjev ne sodi le med najbolj romantična dela v zgodovini sedme umetnosti, temveč se pogosto znajde tudi na lestvicah najboljših filmov vseh časov.

V sredo, 24. avgusta, se bodo s filmom Sullivanova potovanja poklonili 100. obletnici igralke Veronice Lake. Komična mojstrovina Prestona Sturgesa sodi med najboljše hollywoodske satire in morda predstavlja vrhunec v karieri enega največjih genijev screwball komedije.

Kongresni trg, Ljubljana.

Letni kino se bo sklenil v četrtek, 25. avgusta, s Kabaretom Boba Fosseja, od katerega mineva 50 let in ki je “barviti, žgečkljivi, a tudi presenetljivi mračni muzikal, postavljen v zadnje dni hedonističnega weimarskega Berlina.” Kabaret je tudi zadnji iz cikla filmov Novi Hollywood v Kinodvoru, ki se je pričel maja letos.

Letošnja izvedba Letnega Kinodvora na Kongresnem trgu bo potekala osmič, z njo pa se mestni kino postavlja ob bok primerljivim in pomembnim projektom s področja kulturnega turizma v Locarnu, na Dunaju, v Parizu, Londonu in Bologni. Prireditev omogočata Turizem Ljubljana in Zavarovalnica Triglav, še navajajo organizatorji.

(mbo)

One thought on “Kinodvor na Kongresnem trgu s štirimi projekcijami na prostem

Add yours

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: