Si Luka Mesec, stranka Levica in vladna koalicija nasploh kupujejo volilno telo? Socialno ogroženim in invalidom energetski dodatek v višini 200 evrov, pomoč se bo pri veččlanskih družinah seštevala

(novica s komentarjem)
Vlada bo socialno ogroženim prebivalcem in invalidom v času draginje pomagala z enkratnim energetskim dodatkom v višini 200 evrov, 
prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kar je pri tej odločitvi posebej frapantno in smrdi po politični korupciji, je sledeče: v primeru veččlanske družine se bo pomoč po besedah ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luke Mesca seštevala.

Pojasnimo: socialno ogrožena gospodinjstva so tista, v katerih živijo upravičenci do denarne socialne pomoči in varstvenih dodatkov. Teh je v Sloveniji 63.000, kar se pod določenimi okoliščinami lahko preobrazi v hvaležno volilno telo.

Kot že omenjeno, se bo v veččlanskih družinah pomoč seštevala: če sta dva člana socialno ogrožena in oba brezposelna, bosta prejela 314 evrov, če imata otroka, bosta poleg 314 evrov za otroka prejela še 118 evrov pomoči, oziroma polovico tega, če je otrok vključen v skupno varstvo in vzgojo, navaja MMC RTV SLO.

Luka Mesec je eden redkih politikov, ki (še) ni dopustoval:
je čas porabil za oblikovanje hvaležnega volilnega telesa?!

S tega naslova bo pomoč prejelo približno 54 tisoč, 
vključenih pa bo še devet tisoč prejemnikov varstvenega dodatka, 
je pojasnil Mesec.

Pri invalidih naslavljajo tiste, ki so upravičeni do invalidnega nadomestila. Vsak bo prejel po 200 evrov. V primeru, da invalid živi tudi v socialno ogroženem gospodinjstvu, bo prejel dodatke, ki mu pripadajo kot članu socialno ogroženega gospodinjstva in hkrati 200-evrsko invalidsko nadomestilo.

Celotna vrednost pomoči bo 41 milijonov evrov; letos bodo izplačali 28 milijonov, prihodnje leto pa 14 milijonov evrov. Pomoč bo enkratna.

“Pomembno je, da bomo tekom razdeljevanja pomoči (od 1. novembra do 31. marca) v sisteme socialne varnosti povabili vse tiste, ki so do socialnih pomoči upravičeni, pa jih ne prejemajo, ker jih ni v sistemu,” je ob tem poudaril Mesec.

Analize kažejo, da so to večinoma ljudje, ki živijo sami in so starejši od 65 let, 
v dobršnem delu pa gre za ženske. Se v ozadju skriva tudi postavka "migranti"?
Kolikor je odločitev vlade všečna in (vsaj v grobem) dobronamerna, pa se ni mogoče izogniti občutku, da gre lahko tudi za premišljeno dejanje pred jesenskimi predsedniškimi in lokalnimi volitvami, posledično za morebitno politično korupcijo.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: