Letalske: v nekdanjo Adrijino upravno stavbo ob letališču se seli Optotek; skandinavski SAS bo odpovedal 1600 letov

Kranjsko okrožno sodišče je v četrtek izdalo sklep o izročitvi stavbne pravice za nekdanjo upravno stavbo Adrie Airways v stečaju ljubljanski družbi Optotek. Ta je za objekt na brniškem letališču oziroma za njegovo uporabo ponudila največ, in sicer 4,25 milijona evrov.

Direktor podjetja Optotek, ki proizvaja optično in lasersko opremo za očesno kirurgijo, Iztok Dvoraček je za Finance povedal, da bodo na Brnik preselili vse svoje poslovanje, saj prostori, ki jih imajo v Tehnološkem parku, niso več dovolj veliki.

Adrijina poslovna stavba na Brniku je bila zgrajena leta 2009 
in ima 4.500 kvadratnih metrov neto površin. 
V njej so pisarne, učilnice in skladišče, ob stavbi so tudi parkirišča.

Zemljišče je v lasti države, s katero je Adria leta 2008 za letno nadomestilo v višini okoli 50.000 evrov sklenila stavbno pravico za 30 let.

Skandinavski letalski prevozniki so že nekaj časa v težavah.
Skandinavski SAS bo odpovedal 1600 letov

Skandinavski letalski prevoznik SAS bo po obsežni stavki pilotov odpovedal skoraj 1600 letov po vsej Evropi, je za nemško tiskovno agencijo dpa potrdil tiskovni predstavnik družbe.

Prizadete potnike so o odpovedih že obvestili in premestili na druge lete, je pojasnil, odpovedanih pa bo štiri odstotke od 39.000 napovedanih letov, še prenaša STA.

Odpovedi letov so posledica zamud pri dobavi letal in pomanjkanja osebja, kar je povezano tudi s stavko, ki se je končala julija, številni piloti so se zdaj odpravili na dopust, poroča dpa.

Pred približno mesecem dni se je letalska družba po težkih pogajanjih z danskimi, norveškimi in švedskimi piloti dogovorila o novi kolektivni pogodbi.

Dvotedenska stavka pilotov je letalsko družbo v težavah stala med 95,1 milijona in 123,5 milijona evrov.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: