“Se vidimo v nebesih!” Potnik letala nad Zagrebom skušal odpreti zasilni izhod!

Letalo letalske družbe TUI je v noči s ponedeljka na torek 
prisilno pristalo na zagrebškem letališču zaradi potnika pod vplivom opiatov.

Potniki britanske letalske družbe TUI na letu iz Paphosa v Manchester so v noči iz ponedeljka na torek preživljali pravo dramo. Uvod v slednjo je bil delovni čas posadke, zaradi katere je letalo- ki bi moralo v Manchester poleteti v ponedeljek, 15. avgusta, okoli 5. ure popoldne- s Cipra vzletelo s 6 urno zamudo.

Manchestra pa niso videli tako hitro; 
letalo je namreč sredi noči pristalo na zagrebškem letališču 
in sicer zaradi potnika, ki je kar med letom skušal odpreti vrata. 

Potniki so za časnik Manchester Evening News povedali, da je potnik sredi leta zaužil bel prah, po številnih navedbah naj bi šlo za kokain, in molil med sedeži na tla kabine. Preden se je odpravil proti zasilnemu izhodu, je potnikom zavpil “se vidimo v nebesih” in nato poskušal odpreti vrata, ko je bilo letalo na potovalni višini.

Zaskrbljeni potniki, med njimi tudi številne družine z majhnimi otroki, so se znašli v paniki, več potnikov pa je omenjenega podrlo na tla in mu preprečilo nori načrt. Velja opozoriti, prenašajo hrvaški mediji, da je vprašljivo, ali bi na tej višini potniku sploh uspelo odpreti vrata letala.

Zagrebško potniški terminal je bil kakšno uro po odpravi
zadnjega letala seveda že zaprt.

Omenjeni let je opravilo letalo A321 SmartLynx, zaradi problematičnega potnika pa se je posadka nemudoma odločila za zasilni pristanek na zagrebškem letališču, poroča Croatianaviation.

Tu pa se nočna mora večine potnikov še ni končala: potniški del letališča je bil namreč že zaprt, saj so zadnja letala poletela nekaj pred polnočjo. Potnikov zato nihče ni sprejel, noč pa so preživeli v nadstropju potniškega terminala, brez hrane in pijače.

Šele zgodaj zjutraj so potnike prepeljali v bližnje hotele, nato pa so jih obvestili, da se bo njihov let v Manchester iz Zagreba nadaljeval v torek, 16. avgusta, zvečer. Druge možnosti glede na to, da se je posadki iztekel delovni čas, ni bilo.

Potniki so se zato upravičeno pritoževali nad organizacijo sprejema v Zagrebu. TUI se je sicer vsem opravičil vsem; tako za zamudo kot za težave, ki so jih imeli na samem letu. Omenjenega potnika je z letala odstranila hrvaška policija in poti v Manchester seveda ni nadaljeval.

Letalo je iz Zagreba končno poletelo šele v torek ob 20:30, 
na Otok pa so potniki prispeli s približno 26-urno zamudo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: