Zaradi vračanja turistov ponekod povečan promet in zastoji; na Hrvaškem zaradi prometne nesreče v tunelu Sveti Rok nastal 10km zastoj

Zaradi vračanja turistov je ponekod po državi povečan promet, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Pred predorom Karavanke je v smeri proti Avstriji nastala štiri kilometre dolga kolona. Predor zaradi varnosti občasno zapirajo v obe smeri. Na mejnih prehodih so čakalne vrste.

Zaprta sta izvoz Jesenice vzhod iz smeri Ljubljane, kjer je dovoljen promet samo za lokalni promet, ter uvoz Jesenice zahod proti Karavankam.

Zastoji so na cestah Šmarje-Mejni prehod Dragonja in Seča-Mejni prehod Sečovlje, pa tudi na cesti Cikava-Škofljica-Lavrica.

Čakalne dobe za vstop v državo so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Vinica, Metlika, Slovenska vas, Obrežje, Rigonce, Dobovec, Gruškovje, Zgornji Leskovec in Zavrč, še sporočajo.

Predor Sveti Rok je bil zaradi nesreče zaprt v obe smeri.
Na Hrvaškem nesreče in veter ter občasne večkilometrske kolone

V zgodnjih jutranjih urah je bil zaradi prometne nesreče v predoru Sveti Rok oviran promet v obe smeri. Po prvih podatkih so se poškodovali štirje ljudje, do nesreče pa je prišlo, ker je voznik izgubil oblast nad vozilom.

Nastali so zastoji, kolone so v dolžino občasno dosegale tudi 10 kilometrov, zaprti pa sta bili obe cevi drugega najdaljšega tunela na Hrvaškem. 

“Težava je nastala, ker je voznik bočno zadel v opaž predora, kjer je tudi usek. Prve informacije s terena so bile precej zaskrbljujoče, saj je bilo vozilo v prometni nesreči precej uničeno. Takoj smo pristopili k zapiranju predora Sveti Rok v obe smeri,” je za hrvaške medije povedal Davor Bićanić, vodja Osrednjega centra za nadzor in upravljanje prometa.

“Reševalci nujne medicinske pomoči so prispeli v približno 20 minutah in ponesrečence odpeljali. Poškodovane so bile 4 osebe, po prvih podatkih pa gre za lažjo nesrečo,” je še povedal Bićanić.

Posnetek omenjene nesreče si lahko ogledate s klikom na priloženo povezavo; reakcije soudeleženih vas utegnejo navdušiti: https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/pogledajte-snimku-nesrece-u-svetom-roku-vatrogasci-rezali-lim-kako-bi-izvukli-putnike-15237440

Razmere v prometu na Hrvaškem so sicer podobne tistim v Sloveniji; povsem pričakovano, upoštevajoč sezonske migracijske poti in legi sosednjih držav.

Zaradi močnega vetra je sicer na jadranski magistrali med Karlobagom in Sveto Marijo Magdaleno prepovedan promet za prvo skupino vozil: nadstropne avtobuse, vozila s kamp prikolicami in motorna kolesa. Na odseku avtoceste A1 od južnega dela Bristovca do viadukta Božići je zaradi močnega stranskega vpliva burje omejitev hitrosti 60 km/h.

Opozarjajo še na kolono na cestninski postaji Trakošćan v smeri Slovenije, ki je dolga približno 2 km, občasno pa zaradi tega zapirajo predor Frukov Krč. Na cestišče pred mejnim prehodom Bregana je zašel pes in nekaj časa oviral promet; upajmo, da se je vse razpletlo srečno.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: