Ivo Vajgl najavil kandidaturo za predsednika republike; podpise za predsedniško kandidaturo zbira tudi Ivan Bolfek

Zbiranje podpisov za kandidaturo na predsedniških volitvah je danes začel tudi Ivan Bolfek iz Šentilja.

Kot navaja Slovenska tiskovna agencija (STA) je znan kot t. i. general Štajerske varde, sicer pa je po poklicu varilec in ključavničar.

Kot je povedal danes v Mariboru, se na pot zbiranja 5000 podpisov odpravlja kot neodvisni kandidat, pri načrtih pa ga podpira domorodna skupnost.

Če bo postal predsednik, obljublja, da bo izkoreninil korupcijo oziroma naredil korak naprej v tej smeri, saj se v treh desetletjih predsedniki države za to niso potrudili.

Kot je še povedal, se je z zbiranjem 5000 podpisov odločil za najtežjo pot, saj da je sam naredil prvi korak, zdaj pa je na volivcih, da mu pomagajo storiti drugega.

Tudi danes je bilo na polju predsedniških volitev pestro.
Kandidaturo za predsednika republike najavil še Ivo Vajgl

Kandidaturo za predsednika republike je najavil tudi dolgoletni diplomat in nekdanji evropski poslanec Ivo Vajgl.

Svojo kandidaturo razume kot alternativo drugim kandidatom, saj ima dolgoletne izkušnje v politiki, diplomaciji in novinarstvu.

Čeprav je kritičen do aktualnega predsednika republike Boruta Pahorja, meni da si zasluži spoštovanje. Meni tudi, da predsedniku ni potrebno dodeliti večjih pristojnosti.

Meni, da mora politika v kriznih trenutkih iskati sožitje in kulturni dialog, še navaja STA, poudaril pa je, da mora biti slovenska zunanja politika, politika miru.

Kot točke, kjer bi krepil sodelovanje, je med drugim izpostavil spoštovanje vladavine prava in institucij, svobodo medijev in človekove pravice.

Za kandidaturo bo zbiral podpise, računa pa tudi na to, da bo dobil podporo ene od strank. Napoveduje uvrstitev v drugi krog.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: