Dan ukrajinske “neodvisnosti” po slovensko: stranka Levica vlado poziva, naj kljub okoli 70 milijonom evrov stroška odstopi od nakupa oklepnikov

(novica s komentarjem) 
Zakaj tako prirejen naslov? 
Na dan ukrajinske neodvisnosti, ki ga je establišment EU še posebej izkoristil za propagando, je bilo- kot nalašč- objavljenih več donacij orožja s strani Zahoda, predvsem ZDA, presenetljivo pa tudi Nemčije. 

Inciativa stranke Levica je dobrodošla sprememba v načinu utečenega razmišljanja, ne glede na to, da lahko služi tudi za namene strankinega preusmerjanje pozornosti z domnevne afere Smodiš!

Kot Slovenska tiskovna agencija (STA) prenaša poročanje portala Necenzurirano, bi Slovenija ob odstopu od pogodbe o nakupu 45 nemških bojnih vozil boxer morala plačati okoli 70 milijonov evrov pogodbenih stroškov.

Obrambno ministrstvo je za STA odgovorilo, da stroškov odstopa od pogodbe še ne morejo podati, Miha Kordiš (poslanec stranke Levica) pa že poziva vlado, naj od nakupa odstopi.

Kordiš je ocenil, da bo odstop od pogodbe pri plačilu približno 70 milijonov evrov pogodbenih penalov bistveno cenejši kot dejanski nakup oklepnikov, ki da so samo strošek in povsem neuporabni.

Patrie bi zdaj zamenjali z nemškimi Boxerji,
čemur vladna stranka Levica ostro nasprotuje.

Z odstopom privarčujemo okoli 300 milijonov, ki jih lahko namenimo za družbene potrebe, meni, zato od vlade pričakuje, da bo nakup oklepnikov odpovedala.

V javnosti so se namreč, ne samo s strani stranke in v luči dogajanj v Ukrajini, že večkrat pojavljali dvomi in vprašanja, kje bi to in tako orožje navsezadnje končalo!?

Zato je k domači agencijski novici treba dodati še nekaj tistih svetovnih, ki vsebujejo poročila o dodatnih donacijah (ali pa prodaji) orožja Ukrajini.

Danes so namero o tem pričakovano objavile ZDA in Velika Britanija, nekoliko nepričakovano še Norveška, povsem presenetljivo pa tudi Nemčija, a več o tem v posebnem prispevku.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: