Sinoči se je v predoru pod Rokavskim prelivom (La Manche/ English Channel) pokvarila ena od garnitur znamenitega vlaka Eurostar.

Pripisati je treba, da skozi predor obratujejo tudi francoski vlaki TGV, 
odnedavna pa tudi nemški ICE.

Kakor koli; potnike v ti. evrotunelu so morali v torek zvečer evakuirati iz omenjenega vlaka, na cilj pa so po več kot petih urah prispeli z nadomestnim prevozom.

Po okvari vlaka na železniškem odseku Calais–Folkestone je bilo na stotine potnikov preusmerjenih v alternativni servisni predor, britanski tabloidi pa so v skladu s svojim slovesom pohiteli z bombastičnimi naslovi, tipa “Potniki ujeti v podvodnem tunelu!”, ali pa “Objavljen posnetek evakuacije: ‘Grozljivo, ljudje so jokali, zganjala panika …”

Eurostar na eni izmed postaj na svoji poti.
(Andrewrabbott - Own work, CC BY-SA 4.0,
https://commons.wikimedia)
Posnetke potnikov, ki s prtljago hodijo po predoru, objavil tudi Sky News

Video posnetki so se danes hitro razširili na spletnih družbenih omrežjih; na njih je videti ljudi, ki hodijo skozi omenjeni alternativni predor vzdolž 31 milj (50 kilometrov) dolge železniške proge med Veliko Britanijo in Francijo, nekateri tudi s kovčki in psi.

“Servisni predor je bil grozljiv,” je po incidentu v torek zvečer za medije povedala 37-letna Sarah Fellows iz Birminghama. “Vse je bilo kot v filmu katastrofe. Ena ženska je jokala, druga, ki je potovala sama, je dobila napad panike,” je pripovedovala.

Drugi potnik, ki ni želel biti imenovan, je dejal: 
"Več ljudi je bilo prestrašenih v servisnem tunelu, to je res čudno mesto … 
Tam spodaj smo bili ujeti najmanj pet ur."
Medtem so potnikom v Calaisu naročili, 
naj na tamkajšnji terminal ne prihajajo do današnjega jutra. 
Kot je razbrati, je promet po 6. uri ponovno normalno stekel.

(mbo)