V Kranju se začenja mednarodni festival sodobne fotografije

S slovesnim odprtjem se drevi ob 19. uri v Layerjevi hiši v Kranju začenja drugi mednarodni festival sodobne fotografije Kranj Foto Fest.

Kot napovedujejo organizatorji, bo Kranj do 25. septembra odprta galerija sodobne fotografije in osrednji prostor za povezovanje lokalne skupnosti ter domačih in mednarodnih fotografov z vseh koncev sveta.

Različne fotografske razstave bodo na ogled na številnih prizoriščih v starem mestnem jedru Kranja, kjer se bodo zvrstili tudi spremljevalni dogodki in delavnica o sodobnih praksah v dokumentarni fotografiji.

Kot na spletni strani navajajo organizatorji, je Kranj kot gostitelj festivala sam po sebi unikaten, v njem pa se zgodovina srednjega in novega veka srečujeta s sodobnostjo in prihodnostjo inovativnosti.

Kranj bo do 25. septembra odprta galerija sodobne fotografije.

Prav v tem mestu je Janez Puhar, prvi slovenski fotograf, že leta 1842 razvil izvirni proces fotografije na steklo. Ta izjemen zgodovinski dosežek predstavlja izhodiščno točko festivala.

Kranj Foto Fest je na letošnjem mednarodnem javnem razpisu na temo Dom – prostor prehoda prejel 305 prijav iz več kot 70 držav. Sedemčlanska žirija je izbrala 21 projektov.

Med vrhunci festivala bo tudi ločena razstava 18 slovenskih fotografov, še navaja STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: