Papež bo v soboto umestil 20 novih kardinalov; tudi škofa, ki podpira homoseksualce

Papež Frančišek bo v soboto na konzistoriju v Vatikanu umestil 20 novih kardinalov, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ti prihajajo z vsega sveta, med njimi pa so tudi takšni, ki so znani po naprednih stališčih in pastoralnem delu, še navajajo pri STA.

Tokratni konzistorij je osmi, odkar je bil Frančišek leta 2013 izvoljen za novega papeža.

Nadškof Dilija Virgilio Do Carmo Da Silva bo postal prvi kardinal Vzhodnega Timorja, 48-letni italijanski misijonar Giorgio Marengo, ki deluje v Mongoliji, pa bo najmlajši kardinal na svetu.

Med odmevnejšimi je tudi imenovanje Roberta McElroya, škofa San Diega v Kaliforniji, ki podpira istospolno usmerjene katoličane.

Po umestitvi v vatikanski Baziliki svetega Petra se bodo novi kardinali pridružili dvodnevnemu srečanju kardinalskega zbora, ki se bo začelo v ponedeljek. Na njem naj bi razpravljali o reformi rimske kurije, še poroča STA.

Z novimi kardinali in vsem kardinalskih zborom pa bo papež obhajal še mašo v baziliki svetega Petra v torek, 30. avgusta, poroča Katoliška cerkev

Že v nedeljo, 28. avgusta, bo papež obiskal italijansko mesto L’Aquila. Glavno mesto dežele istoimenske province in dežele Abruci je priljubljeno turistično in izobraževalno središče, žal pa tudi zaradi potresa z magnitudo 6,3, ki je leta 2009 terjal 308 življenj, še 1600 pa je bilo ranjenih.

Šlo je za najhujši potres v Italiji v zadnjih 40 letih, ni pa jasno, ali ga bo papež obiskal tudi zaradi tega, saj je do potresa prišlo 6. aprila. 

V Vatikanu bo te dni dobesedno vrelo od dogajanja.
(Foto: Kai Pilger on Pexels.com)
4. septembra pa bo na Trgu svetega Petra, 
kot navaja uradna spletna stran Slovenske škofovske konference, 
"vodil sveto mašo z beatifikacijo Božjega služabnika papeža Janeza Pavla I".

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: