Prvi v nizu šokov? Velenjsko komunalno podjetje bo prekinilo dobavo plina! V Nemčiji skladišča plina zapolnjena že prek 80- odstotno

Nemška skladišča plina so bila konec prejšnjega tedna zapolnjena več kot 80-odstotno, kažejo podatki AGSI, združenja sistemskih operaterjev plinske infrastrukture v EU.

Nemci so si sicer za cilj zastavili, 
da skladišča do 1. oktobra zapolnijo 85-odstotno, 
do 1. novembra pa 95-odstotno.

Po podatkih AGSI se polnijo tudi skladišča v sosednjih državah Avstriji, Italiji in na Hrvaškem, kjer ima skladiščne zmogljivosti zakupljene slovenski veletrgovec s plinom Geoplin.

V Avstriji so bila tako skladišča plina v torek zapolnjena 63,4-odstotno. Precej bolje kaže Italiji, kjer beležijo 80,11-odstotno zapolnjenost, na sredini pa se je znašla Hrvaška z 71,26-odstotno zapolnjenostjo.

V celotni EU so bile skladiščne zmogljivosti v torek v povprečju zapolnjene 78,05-odstotno, s čimer so blizu cilja Evropske komisije, po katerem mora biti zapolnjenost do 1. oktobra 80-odstotna.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Pixabay, Pexels.com)
Velenjsko komunalno podjetje bo prekinilo dobavo plina
Komunalno podjetje Velenje bo s 1. oktobrom prekinilo dobavo zemeljskega plina odjemalcem v Sloveniji.

Kljub večkratnim zbiranjem ponudb pri dobaviteljih plina namreč niso prejeli nobene ponudbe, na podlagi katere bi lahko po 1. oktobru še vedno dobavljali plin končnim uporabnikom, so pojasnili odločitev.

Dodatni razlog za prenehanje dobave zemeljskega plina je po pojasnilih Komunalnega podjetja Velenje tudi analiza poslovanja družbe ter napovedani trendi nadaljnjega razvoja energetske krize po svetu.

Odjemalcem so zagotovili, da izvajajo in bodo izvajali vse potrebne aktivnosti, da jim zagotovijo stabilno in neprekinjeno oskrbo dobave zemeljskega plina.

V ta namen jim bodo nudili vso potrebno pomoč pri zamenjavi dobavitelja z natančnimi informacijami z opisom postopkov, še prenaša STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: