Bo Golobova vlada Slovenijo predala Albancem? Zakon o urejanju trga dela naj bi diskriminiral državljane tretjih držav, v opredelitev pa skriti prav slednji

Ustvarjanje albanskega socialnega sloja v Sloveniji, zmaga gradbeniškega lobija stranke SD, ali ustvarjanje trajnega in hvaležnega volilnega telesa za stranke koalicije?

(novica s komentarjem)

Ena od najpomembnejših novic današnjega dne v Sloveniji je prav gotovo predlog spremembe Zakona o urejanju trga dela.

Kot navaja Slovenska tiskovna agencija (STA), eden od členov zakona o urejanju trga dela diskriminatorno obravnava nekatere tujce, saj za državljane tretjih držav predvideva 12-mesečni rok za opravo izpita iz osnovnega znanja slovenščine.

Za državljane EU, Norveške, Islandije, Lihtenštajna in Švice pa časovnica ni določena, je v postopku ugotovil zagovornik načela enakosti, homoseksualni aktivist Miha Lobnik.

Zdaj je tudi jasno, zakaj je bila Lobniku pred kratkim dodeljena posebna zaščita, saj je jasno, da utegne odločitev in upoštevanje napotka izzvati pravi vihar.

Kot so danes spomnili pri zagovorniku, je izpit iz osnovnega znanja slovenščine za tujce pogoj, da ostanejo v evidenci brezposelnih oseb, na kar je vezana tudi upravičenost do socialnih pravic.

Zagovornik je ocenil, da razlikovanje pri roku temelji samo na osebni okoliščini državljanstva in da neupravičeno različna obravnava še posebej prizadene državljane Kosova in Severne Makedonije albanske narodnosti.

Ministrstvu za delo je zato Lobnik priporočil odpravo diskriminacije 
s spremembo zakona. 
Golobova vlada utegne zaradi potreb gradbeniškega lobija stranke SD
Albancem popolnoma odpreti vrata Slovenije
in jih praktično izenačiti s Slovenci/drugimi slovenskimi državljani.

Preden širša javnost sploh načne podarjanje slovenske države in sredstev slednje tujcem, ki z nataliteto nimajo težav (kar je, v tem se skrajna levica in desnica strinjata, del ameriškega načrta razslovanjenja predela Balkana in povečanje ameriškega vpliva preko Tirane in Prištine s številčno nadvlado albanskega prebivalstva), je treba spomniti na dvoje!

Kot prvo: poceni delovno silo- katere družinske člane in sorodstvo država potem dodatno (in večkrat tudi trajno) vzdržuje s socialnimi transferji, ki močno presegajo tiste, ki jih je deležen slovenski narod- potrebuje predvsem politično vladajoča tranzicijska levica in iz portfelja stranke SD (gradbeniški lobi), hkrati pa tudi stranke vladajoče koalicije, ki na tak način pridobijo trajno in hvaležno volilno telo!

Kot drugo: da omenjeni socialne transferje na veliko izigravajo že sedaj, ni nobena in nikakršna skrivnost. Prav vsaka socialna delavka večine slovenskih centrov za socialno delo ima s tem bogate izkušnje in vam mimogrede tudi razloži vse zakonske luknje in procese.

Kar bo sledilo, bo bodisi uzakonitev takega početja, ki tako ne bo več napol legalno, bodisi bo državljane EU, Norveške, Islandije, Lihtenštajna in Švice izenačil z državljani Kosova in Severne Makedonije albanske narodnosti.

Pri tem se je potrebno vprašati zgolj eno: poznate vrste pred slovenskimi veleposlaništvi ali konzulati v Oslu, Reykjaviku in Bernu?!

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: