Najbrž nov primer spolnega predatorstva na kulturniški sceni; tokrat v Mariboru

Na spletni strani Parada plesa- urednice Barbare Drnač, zasebne partnerice najbrž najbolj znanega slovenskega novinarja Bojana Požarja (Požareport)- je danes obznanjen zapis o srhljivem dogajanju v zvezi z neimenovano mariborsko plesno šolo.
Šlo naj bi za psihofizično nasilje, primer pa že preiskuje tudi policija.

Avtor(ica) zapisa uvodoma omenja, da mu/ji zakon o varovanju osebnih podatkih ne dovoljuje omenjati imen. Zato je vpletene označil(a) z inicialkami, ki pa ne označujejo imen in priimkov, ampak vloge.

Zgodba, do katere povezavo najdete ob koncu članka, gre strnjeno takole: učitelj/selektor naj bi se zagledal v eno izmed precej mlajših plesalk. 
Ta pa se je zagledala v soplesalca, s katerim je vzpostavila tudi intimno razmerje, dodatno težavo pa predstavlja (nepisano) pravilo, da so medsebojne zveze sodelujočih prepovedane (kar je sicer neumno in težko 
za pričakovati, vsa ostala pojasnila v zvezi s tem pa najdete v članku). 

Do sem vse lepo in prav (pogojno zapisano), če ne bi- kolikor gre razbrati- vmes poseglo še ljubosumje, ki je vodilo do ustrahovanja in fizičnega obračuna s plesalcem, vmes pa še do izločitve “kontaminirane” plesalke iz vseh procesov.

Temu bi se sicer v malce drugačnih okoliščinah z drugimi faktorji reklo še mobing; sistematično duševno nasilje, trpinčenje in ustrahovanje.

Plesalec jo je- vsaj s fizičnega aspekta in kot že omenjeno- odnesel še slabše: zvabljen je bil na območje brez prič ob Dravi, kjer je bil pretepen, na vrat pa naj bi mu- ob grožnjah- nastavili še nož. Napadalec naj bi imel pri tem pomoč, žrtev pa je zaradi fizičnega napada končala na urgenci, od tam do vpletanja policije pa seveda ni daleč; že zaradi postopka samega.

Po primeru Smodej v Ljubljani,
domnevno predatorstvo zdaj še v Mariboru.
(Foto: Pixabay, Pexels.com)
Prihaja plaz obtožb; kot pri vseh drugih podobnih primerih

Zdaj na dan prihajajo tudi druge, najblažje rečeno, nenavadne (domnevne) metode plesnega pedagoga, po navedbah v članku pa se je sesula celotna pedagoška komponenta neimenovanega kluba.

Plesni pedagog je medtem zanikal vse obtožbe, “s svojim sprenevedanjem in prenašanjem krivde na ljudi, ki niso bili prisotni, po več kot uri sprožil takšno ogorčenje, da so starši zapustili sestanek.”

Zaradi celotne situacije in novonastalih odnosov naj bi bilo prizadetih 
dvajset otrok oziroma mladostnikov.

Starši naj bi bili odločeni, da selektor in sodnik pri Plesni zvezi Slovenije nikakor ne bo nadaljeval svojega dela; z namenom, da se zaščitijo vse naslednje potencialne žrtve. Deklice, ki so spregovorile o psihičnem in spolnem nadlegovanju, pa naj bi vložile prijavo.

Celotna zgodba je dosegljiva na sledeči povezavi: https://www.paradaplesa.si/ritem-izjav/spolni-predator-tudi-na-mariborski-plesni-soli/

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: