V ZD Ljubljana tudi po uvajanju spletnega portala ostaja možnost klica in osebne obravnave v ambulantah. Tržni inšpektorat ponovno svari pred čudežnimi zdravili

V Zdravstvenem domu Ljubljana poudarjajo, da v ambulantah družinskih zdravnikov, kjer so komunikacijo prek elektronske pošte že nadomestili z novim spletnim portalom, ostaja možnost telefonskih klicev.

Prav tako portal ne nadomešča osebne obravnave, 
prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA). 

V Zvezi društev upokojencev Slovenije so bili v torek namreč kritični do uvedbe portala, saj da elektronsko komunikacijo obvlada le 15 odstotkov starejših.

Strokovna direktorica ZD Ljubljana Tea Stegne Ignjatovič poudarja, da imajo dobre izkušnje z uporabo portala tudi med starejšimi pacienti.

Spomnila je, da se je v času epidemije covida-19 število telefonskih klicev in elektronskih sporočil v ambulantah povečalo tudi za 100 odstotkov.

To za zaposlene pomeni še večje obremenitve. Dostopnost do zdravnikov so tako želeli izboljšati z administrativno razbremenitvijo ambulant, kar je eden izmed ciljev portala, še prenaša STA.

Fotografija je sicer iz Maribora, razmere in odnosi pa skoraj enaki.
Tržni inšpektorat: Ne nasedajte na oglaševanje čudežnih zdravil!

Na vladni spletni strani medtem Tržni inšpektorat Republike Slovenije obvešča, da v zadnjem času ponovno opažajo povečano oglaševanje različnih izdelkov, ki naj bi čudežno pozdravili različne bolezni.

V teh oglasih nastopajo tudi različni zdravniki, ki naj bi močno priporočali uporabo tega zdravila, dejansko pa ti zdravniki sploh ne obstajajo, opozarjajo.

Na Tržnem inšpektoratu pojasnjujejo, da je v primerih, ko gre za oglaševanje izdelkov z zdravilnimi učinki podana pristojnost JAZMP– Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke.

Na njihovi spletni strani je objavljen seznam izdelkov, ki so predstavljeni z lastnostmi za zdravljenje, čeprav niso registrirani kot zdravila, in je odsvetovan nakup le-teh. Več o tem si lahko preberete na spletni strani JAMZP, sporočajo.

Ker pa se število spletnih prevar vseeno povečuje, znova opozarjajo na previdnost pri nakupovanju preko spletnih strani, na katerih ni mogoče najti podatkov o podjetju in na katerih ni objavljenih kontaktnih podatkov, ampak zgolj obrazec za sporočila.

Več o tem, kaj vse je potrebno preveriti, predno se odločite za nakup preko spleta, si lahko preberete tudi na spletnih straneh »Varni na internetu«, še navajajo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: