Arsenovićeva predvolilna taktika: v Mariboru jeseni dva nova vrtčevska objekta, eden kljub temu nevseljiv

Na mariborskem letališču, najbolj obljudenem evropskem, drevi Tek za zdravje – V Mariboru še danes tudi Street Food Market in Lent po Lentu, še en arsenovićevski izum

(novica s komentarjem)

V Mariboru zaključujejo izgradnjo objekta za waldorfski vrtec na Valvasorjevi ulici, ki je pred tremi leti zgorel. Po napovedih bo zaključena šele novembra, zamujanje za občestvo pomembnih gradenj pa v Mariboru v obdobju Arsenovića ni nič nenavadnega.

To pomeni, da bodo malčki na začetku novega šolskega leta še vedno morali na nadomestno lokacijo.

Bo pa septembra v tem mestu odprl vrata novo zgrajeni vrtec Brezje.

Stari, pogoreli del vrtca Brezje nameravajo obnoviti in na občini predvidevajo, da bodo z deli začeli sredi jeseni, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Na področju osnovnih šol poteka dograditev telovadnice in ureditev zunanjih površin OŠ Franceta Prešerna. Še vedno pa ni znano, kdaj bo stekla obnova močno dotrajane OŠ Tabor I.

Po poročanju lokalnega časnika Večer, na katerega se pri objavi sklicuje STA, bi se dela morala začeti že julija, a se je zapletlo pri soglasju zavoda za varstvo kulturne dediščine.

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca je organizator Teka za zdravje.
Na mariborskem letališču Tek za zdravje

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor že četrtič organizira Tek zdravja, še poroča STA.

Ta bo potekal danes na vzletno-pristajalni stezi Letališča Edvarda Rusjana Maribor. Tekači se bodo na pet kilometrov dolgo pot podali ob 18.30.

V zdravstvenem domu poudarjajo, da je rekreativni tek zaradi svojih značilnosti, med katere sodi preprosta in zaradi tega tudi cenovno ugodna oprema, dostopen široki množici ljudi.

Razdalja teka bo enotna za vse tekače 
in bo merila natančno pet kilometrov. 

Ob tem pa bo posebej časovno merjen del trase, ki so ga poimenovali Leteča milja, saj bo popolnoma ravnih 1609 metrov, kolikor znaša dolžina ena milje.

Kot še dodajajo v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor, je prireditev rekreativne narave in primerna za vse stopnje pripravljenosti.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: