Predsedniške volitve: Napovedani kandidati že aktivni na terenu, med volivci zbirajo podpise podpore

Pred volitvami predsednika republike so predvolilne aktivnosti že v polnem teku, pišejo pri Slovenski tiskovni agenciji (STA).

Večina tistih, ki so napovedali vstop v predsedniško tekmo, išče podporo med volivci, da bi zanje prispevali svoj podpis za vložitev kandidature.

V ta namen volivce nagovarjajo na terenu, se družijo s simpatizerji ter obiskujejo različne kraje in prireditve ter si prizadevajo za podporo vidnejših posameznikov.

Zaenkrat je le poslanec SDS in nekdanji zunanji minister Anže Logar sporočil, da je že zbral dovolj podpisov za vložitev kandidature.

Vlaganje kandidatur bo sicer mogoče do 28. septembra, nekaj dni prej, 22. septembra, pa bo stekla tudi uradna volilna kampanja, še poroča STA.

Treba je dodati, da največ dvoma, na trenutke celo posmeha, na spletnih družbenih omrežjih vzbuja Logarjeva kandidatura, ki je nominalno neodvisna, dejansko pa poteka pod okriljem stranke SDS.

Ravno tako nekateri kandidati in kandidatke skorajda zlorabljajo aktualne družbeno dogajanje, oziroma se njihova dejanja propagandistično naslanjajo na teme, ki so trenutno v fokusu javnosti.

Tako je še ena pritajena kandidatka desnice Nina Krajnik na spletnem družbenem omrežju Twitter najavila “slavnostni sprejem za junake Krasa” (beri: gasilce), katerim da bo v četrtek, prvega septembra in na prvi šolski dan novega šolskega leta, v Moravčah podelila priznanja za požrtvovalno delo.

Kandidati levice- uradni in neuradni- trenutno uporabljajo (in izkoriščajo) zanje utečene komunikacijske kanale, kar prevedeno pomeni, da širšo javnost nagovarjajo preko dominantnih medijev oziroma MSM. Nič novega, bi lahko zapisali zanje.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: