Ministrstvo za zdravje: Magistri farmacije ne bodo ostali brez nazivov

Ministrstvo za zdravje na vladni spletni strani sporoča, da se je s problematiko pravilnika, ki opredeljuje področje opravljanja strokovnih izpitov kandidatov farmacije seznanilo po nastopu funkcije 2. 6. 2022, v takrat novi sestavi.

“Z namenom, da se to področje nemudoma ustrezno uredi, smo se že večkrat sestali s predstavniki Fakultete za farmacijo. Poudariti velja, da iščemo rešitve, ki bodo vzdržale hkrati pravno presojo in bodo ob tem čim manj v škodo študentom v prehodnem obdobju,” v zapisu navajajo besede ministra Danijela Bešič Loredana.

Ta je dodal, da “velja opozoriti, da gre za področje, kjer se prekrivajo kompetence s področja zdravstva in šolstva ter da je bila to področje v praksi neustrezno obravnavano zadnjih 10 let.”  

Fotografija je simbolična.
(Foto: cottonbro, Pexels.com)
Ministrstvo v novi sestavi je že pripravilo predlog spremembe pravilnika 
in odredbo za oprostitev stroškov plačila izpitov za študente. 

S slednjo je že seznanjena Fakulteta za farmacijo, ki prav tako sodeluje pri njeni pripravi. Po besedah ministra za zdravje, je v naslednjih dneh predviden sestanek s predstavniki fakultete, na katerem bodo dorekli zadnje podrobnosti in zadevo dokončno uredili.

Ministrstvo se bo prav tako odzvalo na petkov poziv Študentske organizacije Univerze v Ljubljani in študentom pojasnilo vsebine sprememb, ki jim  morda s strani Fakultete za farmacijo niso bile dovolj jasno pojasnjene.

Po tem bo z rešitvami seznanjena tudi širša javnost, še sporoča pristojno ministrstvo.

(mbo) 

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: