Portfelj SD: morebitni izzivalci Fajonove za vodenje stranke se morajo izjasniti do polnoči, odhajajoči Pahor bo podelil tri državna odlikovanja

V stranki SD se bo danes iztekel rok, do katerega lahko evidentirani kandidati za vodstvene funkcije, ki jih bodo Socialni demokrati volili na jesenskem kongresu, podajo soglasje h kandidaturi.

Po mandat na čelu stranke se podaja zdajšnja predsednica Tanja Fajon, po pričakovanjih bo soglasje h kandidaturi za predsednika stranke podal tudi vodja poslancev Jani Prednik.

Uradno sicer odločitve o kandidaturi še ni sprejel, a se po neuradnih informacijah Slovenske tiskovne agencije (STA) nagiba k temu, da poda soglasje h kandidaturi, tudi zato ker je največ članov stranke na to funkcijo evidentiralo prav njega.

Predsedstvo SD bo nato po podanih soglasjih na četrtkovi seji določilo predlog kandidatnih list za predsednika, podpredsednike in glavnega tajnika stranke.

Tanja Fajon poleti 2020 na srečanju članov stranke v Mariboru.
Pahor bo podelil tri državna odlikovanja

S funkcije poslavljajoči se predsednik RS Borut Pahor, bo danes v predsedniški palači podelil tri državna odlikovanja.

Srebrni red za zasluge bo prejel inženir Marjan Pipenbaher, in sicer za izjemne dosežke v projektiranju in izgradnji velikih mostov v slovenskem in evropskem prostoru.

Zadnji v vrsti mostov, ki jih je projektiral slovenski inženir, je Pelješki most, ki so ga slovesno odprli konec julija.

Red za zasluge bo Pahor podelil Anki Lipušček Miklavič, nekdanji dolgoletni direktorici Mlekarne Planika, in sicer za prispevek k razvoju slovenskega agroživilstva in gospodarstva ter za ohranjanje lokalnih običajev posoške regije.

Bogomir Mirko Strašek, direktor družinskega podjetja KLS Ljubno, pa bo red za zasluge prejel za prispevek k razvoju slovenskega gospodarstva in utrjevanju poslovne kulture ter za bogatitev kakovosti življenja in dela v Savinjski dolini.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: