Prednik ne bo kandidiral za predsednika SD; danes od kandidature, a za predsednico republike, odstopila tudi Marta Kos

14 in 14 je kazala ura, ko je Slovenska tiskovna agencija (STA) širši javnosti posredovala novico, da je Marta Kos, podpredsednica Gibanja Svoboda, odstopila od kandidature za predsednico republike.

Kot razlog v sporočilu za javnost navaja spremenjene okoliščine iz osebnih razlogov, neodvisni analitiki pa menijo, da je domet njene kandidature- pri pridobivanju glasov ji ni kazalo najbolje- tudi resnični oz. realni domet stranke Gibanje Svoboda.

Ob tem je še zapisala, da verjame v solidarno Slovenijo, v državo, kjer se ljudje spoštujejo in si zaupajo ter drug drugemu pomagajo ter državo, ki bi ji rada odgovorno služila in vzpodbujala te ideale.

Ob tem je zatrdila, da se bo za te vrednote še naprej borila kot podpredsednica največje vladne stranke.

Hkrati se je zahvalila vsem, ki so že podprli njeno kandidaturo in poudarila, da ostaja zvesta podpornikom, kot tudi skupnim vrednotam in domovini Sloveniji.

O odločitvi Kosove in nadaljnjih korakih bodo organi stranke razpravljali v prihodnjih dneh, so sporočili. Kot so še poudarili, se bodo zdaj osredotočili na lokalne volitve, kar bi sicer lahko bil prednostni motiv za kandidaturo Kosove.

Tanja Fajon v minulem obdobju predvolilnih nastopov.
(Foto: zajem zaslona)
Presenetljivo: Prednik ne bo kandidiral za predsednika SD

Vodja poslancev SD Jani Prednik ne bo kandidiral za predsednika stranke. Na to mesto ga je sicer evidentiralo več članov stranke, a se je sam odločil, da soglasja h kandidaturi ne bo podal.

Danes ob polnoči se bo namreč iztekel rok, do katerega lahko evidentirani kandidati za vodstvene funkcije, ki jih bodo v SD volili na jesenskem kongresu, podajo soglasje h kandidaturi.

V stranki kandidatov za posamezne funkcije še ne razkrivajo, več naj bi bilo znanega po četrtkovi seji predsedstva. Takrat naj bi razloge za svojo odločitev pojasnil tudi Prednik.

Sedanja predsednica SD Tanja Fajon bi tako lahko bila 
edina kandidatka za to funkcijo, še navaja STA. 

Ob tem je v današnji izjavi za medije znova dejala, da je sama podala soglasje h kandidaturi in zatrdila, da je pripravljena stranko voditi še naprej, ob tem pa narediti tudi bolj konkretne spremembe.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: