Letalstvo: Tajvan avgusta zabeležil 446 kitajskih vdorov v območje njegove zračne obrambe; piloti Lufthanse za jutri napovedali stavko

Piloti nemške letalske družbe Lufthansa bodo jutri stavkali, je sporočil njihov sindikat Cockpit, potem ko so pogajanja o plačah propadla.

Vodstvo letalskega prevoznika odločitev za stavko obžaluje, obenem še nima ocene, na koliko letov bo stavka vplivala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Stavka, ki bo prizadela potniški in tovorni prevoz, bo potekala ves dan.

Iz Lufthanse so sporočili, da so sindikatu predložili ponudbo, s katero bi se osnovne plače pilotov zvišale za 900 evrov na mesec.

Vendar je sindikat trdil, da mora letalski prevoznik, če želi preprečiti delovne spore, predložiti bistveno boljšo ponudbo.

Sindikat Cockpit sicer zahteva 5,5-odstotno povišanje plač do konca leta, samodejno nadomestilo za inflacijo in prilagoditev plačne lestvice.

Letala Lufthanse utegnejo ostati prizemljena.
Tajvan avgusta zabeležil 446 kitajskih vdorov v območje njegove zračne obrambe

V območje tajvanske zračne obrambe je avgusta vstopilo 446 kitajskih vojaških letal, kar je rekordno število, je sporočilo tajvansko obrambno ministrstvo.

To je posledica kitajskih vojaških vaj v okolici otoka v začetku meseca, s katerimi se je Peking odzval na obisk Nancy Pelosi, predsednice predstavniškega doma ameriškega kongresa v Taipeiju.

Tajvansko območje zračne obrambe je veliko večje od zračnega prostora nad otokom. Prekriva se z delom kitajskega območja zračne obrambe in vključuje celo del celinske Kitajske.

V Taipeiju so prejšnji teden zaradi vse večjih kitajskih vojaških groženj objavili načrt za rekordno povečanje obrambnega proračuna v prihodnjem letu.

Dobrih 19 milijard dolarjev naj bi med drugim porabili za povečanje pomorskih in zračnih zmogljivosti, še prenaša STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: