Začelo se je novo šolsko leto, tokrat brez epidemioloških omejitev, a z nekaj novostmi v srednjih šolah

 Za skoraj 195.000 učencev in okrog 79.000 dijakov se je danes začelo novo šolsko leto, ki se po treh neobičajnih šolskih letih, zaznamovanih z epidemijo, vrača v ustaljene tirnice.

Pouk bo potekal v razredih, kjer stroka priporoča prezračevanje. Prvič bo šolski prag prestopilo 20.797 prvošolcev.

Letošnja generacija šolarjev novo šolsko leto začenja brez omejitev, ki so veljale med epidemijo covida-19. Kljub temu ostajajo določeni ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa.

Stroka priporoča redno prezračevanje prostorov in samotestiranje v domačem okolju. Za posameznika je na mesec na voljo deset brezplačnih testov.

Prvi dan šole je vedno znova priložnost, da se voznike, otroke in starše spomni na pomembnost varnega in odgovornega obnašanja na cesti, ki otrokom omogoča varno pot v šolo.

Prvi šolski dan pred eno mariborskih šol.
Dijaki v pričakovanju novih spoznanj in tudi z nekaj občutki negotovosti

Današnji prvi šolski dan na srednjih šolah je še posebej prelomen za dijake prvih letnikov, saj dobivajo nove sošolce, mnogi bodo tudi bivali v dijaških domovih, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ob prehodu v srednje šole se, kot so povedali nekateri, veselijo spoznavanja novih ljudi in pridobivanja novih znanj, nekaj je tudi občutkov negotovosti.

Dijak ljubljanske Gimnazije Vič je za STA povedal, da se ob vstopu v srednjo šolo veseli, da bo spoznal nove ljudi, občuti pa tudi nekaj negotovosti glede tega, kako zahtevno bo šolanje na gimnaziji.

Spoznavanja novih sošolcev se veselita tudi dijakinji Lara in Tinka, ki danes začenjata šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru in bosta bivali v dijaškem domu.

Poseben je današnji prvi šolski dan denimo tudi za Alenko Kac Herkovič, novo ravnateljico Gimnazije Slovenj Gradec, ki prav danes začenja z delom ravnateljice.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: