Ifo: Položaj nemške avtomobilske industrije avgusta občutno slabši; v Zagreb prispel najdražji avtomobil na svetu

Položaj nemške avtomobilske industrije se je avgusta občutno poslabšal, kaže raziskava münchenskega inštituta Ifo, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kazalnik stanja je bil za minuli mesec pri -10 točkah, 
potem ko je bil julija pri +7,5 točke. 

Gre za prvi padec pod ničlo po aprilu. Na drugi strani pa so se izboljšala pričakovanja v panogi. Ta kazalec je porasel z -4 na na 0 točk.

Splošno poslabšanje razpoloženja v gospodarstvu se odraža tudi v avtomobilskem sektorju, je raziskavo pospremil Oliver Falck iz Ifa. Kot je dejal, pa so v panogi veliko bolj pesimistični dobavitelji kot proizvajalci.

So pa podjetja v avtomobilski industriji postala bolj previdna pri zaposlovanju, ugotavljajo v Ifu. Kazalnik načrtovanja zaposlovanja je avgusta pristal pri -3,6 točke, julija je znašal +9,5 točke.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Dante Juhasz, Pexels.com)
V Zagreb prispel najdražji avtomobil na svetu

V Zagreb je prispel najdražji avtomobil na svetu Bugatti La Voiture Noire, za katerega je neimenovani lastnik plačal 17,6 milijona evrov.

Avto bo del karavane najprestižnejših avtomobilov na svetu Supercar Owners Circle, ki se bo po obisku Zagreba odpravila proti otoku Pag in Šibeniku in nato nazaj v hrvaško prestolnico.

Uradni program dogodka Supercar Owners Circle se bo začel danes ob 17. uri pred zagrebško katedralo. Videti bo mogoče 60 najdražjih in najredkejših avtomobilov na svetu.

Jutri ob 9. uri bo v letalsko-tehničnem centru ZTC v Veliki Gorici sledil program prikaza hitrosti in moči avtomobilov, nato pa se bodo odpravili proti obali.

Večinski lastnik Bugattija je lani postala družba Rimac Group. Gre za hrvaškega proizvajalca avtomobilov s sedežem v Sveti Nedelji na Hrvaškem, ki razvija in proizvaja domnevno najboljše električne športne avtomobile (model Nevera), ob tem pa tudi pogone in akumulatorske sisteme.

Zanimiv podatek: načrtovana produkcija slednjih je 50 primerkov na leto v naslednjih treh letih, rezultati ameriške promocijske turneje pa naj bi bili odlični.O svetovnem interesu priča tudi zgodba s spleta, v katero je vpleten Luxury Car Consulting iz Bons en Chablais v Franciji.

Kot so sporočili iz James Edition, je dražitelj pripravljen Nevero ponuditi po izklicni ceni 2.469.887 ameriških dolarjev oziroma približno 2,1 milijona evrov.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: