Erdogan posvaril Grčijo zaradi domnevnih kršitev zračnega prostora nad Egejskim morjem, Zelenski obtožil Rusijo energetske vojne

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v svojem sinočnjem nagovoru Rusijo obtožil, da vodi energetsko vojno, katere cilj naj bi bil oslabiti in ustrahovati države Evrope.

To zimo Rusija pripravlja odločilen udarec energetskemu sektorju, je opozoril in dodal, da bi lahko v boju proti temu pomagalo le več povezanosti.

Evropske države bi morale po njegovem prepričanju bolje usklajevati protiukrepe in izkazati več enotnosti.

Poleg tega bi bilo treba okrepiti pritisk na Rusijo z namenom omejitve prihodkov, ki jih prejema od nafte in plina, je še menil.

Atene vojake na otokih nameščajo zaradi odvrnitve turških plovil.
(Foto: jimmy teoh, Pexels.com)
Grško- turški spor se nadaljuje

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes Grčijo posvaril, da bo v primeru nadaljevanja z domnevnimi kršitvami zračnega prostora nad Egejskim morjem plačala visoko ceno.

Po navedbah Ankare je Grčija nedavno s sistemom zračne obrambe S-300 ruske izdelave, nameščenem na Kreti, nadlegovala turška izvidniška letala, ki so letela v mednarodnem zračnem prostoru.

Atene, ki turško vojsko neredko obtožujejo preletavanja grških otokov, so obtožbe zanikale.

Junija je turški zunanji minister Mevlut Cavusoglu dejal, da bo Ankara izpodbijala suverenost Grčije nad egejskimi otoki, če bo ta tja še naprej pošiljala svoje vojake.

Atene nasprotno trdijo, da so vojaki na otokih nameščeni zato, da bi odvrnili plovila, ki se približujejo z zahodne turške obale.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: