Gospodar prstanov tokrat kot Amazonova serija “Prstani moči”; na Hrvaško prihajata HBO in oskarjevka Kate Winslet

Družba Amazon bo na kanalu Prime Video premierno predvajala prvo epizodo serije Gospodar prstanov: Prstani moči, ki temelji na znanstvenofantastičnem romanu Gospodar prstanov in njegovih dodatkih J.R.R. Tolkiena.

Prvo sezono visokoproračunske serije, ki velja za najdražjo v zgodovini televizije doslej, je Amazon snemal na Novi Zelandiji, kjer so po trilogiji Gospodar prstanov nastali tudi filmi režiserja Petra Jacksona.

Za drugo sezono pa je produkcijo preselil v Veliko Britanijo, 
kjer jo bodo predvidoma začeli snemati oktobra.

Amazon je za nakup pravic od Tolkienove zapuščine porabil 250 milijonov dolarjev in približno 465 milijonov dolarjev samo za prvo sezono.

Že od začetka se je zavezal, da bo posnel pet sezon, 
končni strošek pa naj bi presegel kar milijardo dolarjev.
Turisti Muzej Igre prestolov v Splitu dobesedno oblegajo.
Na Jadranu nastaja novi hollwoodski spektakel o Lee Miller

Neverjetno, a resnično: novi hollywoodski spektakel bodo snemali v propadajočem hotelu Grand v Kuparih pri Dubrovniku. Slednji je bil leta 1991 v začetni fazi vojne na Hrvaškem močno poškodovan in zaradi številnih pravnih peripetij ni bil nikoli več obnovljen, poročajo hrvaški mediji.

A kot pravijo, je vsako zlo za nekaj dobro, zato bo veličastni hotel služil kot kulisa novega filma o legendarni ameriški vojni fotografinji revije Vogue- Lee Miller.

Hotel bo tako “deloval” kot kulise ruševin druge svetovne vojne. Film nastaja v produkciji svetovno znane hiše HBO. Snemanje naj bi se začelo predvidoma konec septembra.

Priprave so v polnem teku, a informacij- tako kot pri vsaki tuji produkciji- ni ravno na pretek. Znano je le, da bo v njem nastopila slavna igralka, oskarjevka Kate Winslet, družbo pa ji bosta delala zvezdnika Jude Law in Marion Cotillard.

Tuje produkcije z veseljem prihajajo na Hrvaško, predvsem na Jadran, zaradi naravnih lepot, in ni odveč reči, da so deležne tudi spodbude Hrvaškega avdiovizualnega centra (HAVC), ki so je vedno veseli.

Na Hrvaškem vedno znova poudarjajo, da so koristi tovrstnih projektov večkratne, tako v smislu turistične promocije kot denarja, ki ga filmske ekipe pustijo na lokacijah snemanja.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: