Preiskovalni sodnik osumljencu umora v naselju Brezje na Dolenjskem odredil pripor; osumljeni za napad v mariborskem parku pred preiskovalnega sodnika v sredo

Preiskovalni sodnik novomeškega sodišča je za Mirka Pilingerja, 25-letnega osumljenca sobotnega umora v novomeškem romskem naselju Brezje, odredil pripor.

Ovaden je zaradi umora in poskusa uboja. Policija je v zvezi z dogodkom odvzela prostor tudi 20-letniku, so povedali na Policijski upravi Novo mesto, kjer so danes predstavili podrobnosti dogajanja.

Po besedah Franceta Božičnika je do dogodka prišlo po zaključku zabave v Brezju, ko je iz naselja odpeljalo vozilo znamke Seat.

Takoj za njim je zapeljal Audi A6, ki je blokiral seata. Iz obeh vozil so začeli streljati, pri čemer je bil ubit 22-letnik, poškodovane pa tri osebe.

Sinoči je policija prostost odvzela tudi 20-letnemu vozniku audija, 
ki je osumljen umora in poskusa uboja v sostorilstvu.

Vse kaže, da je bil motiv za dejanje ljubosumje, še poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Policijsko vozilo danes opoldne na prizorišču v Mariboru.
Osumljeni za napad v mariborskem parku pred preiskovalnega sodnika v sredo

Dvaindvajsetletnega osumljenca za poskus umora 20-letne ženske v noči na nedeljo v mariborskem mestnem parku danes še niso prevedli na zaslišanje pred dežurnega preiskovalnega sodnika.

Zanj za zdaj velja sodno pridržanje zaradi ponovitvene nevarnosti, kot so sporočili z mariborskega sodišča, pa ga bodo zaslišali jutri, ko bodo odločili tudi o priporu.

Kriminalisti so z doslej zbranimi informacijami ugotovili, 
da sta se osumljenec in žrtev poznala, a nista bila par. 

Osumljeni naj bi dejanje storil zaradi ljubosumja oziroma neuslišane ljubezni, policisti pa v tej zvezi preiskujejo tudi, ali sta se za srečanje dogovorila, ali pa jo je osumljenec pričakal v zasedi.

Po navedbah lokalnega časnika Večer je imel osumljeni v preteklosti že več izpadov. Ker je dekle vztrajno zavračalo razmerje z njim, naj bi ji poškodoval avtomobil.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: