Mineva stoti dan vlade Roberta Goloba

Vlada Roberta Goloba je v Državnem zboru zaprisegla 1. junija letos.

Koalicija, ki jo sestavljajo Gibanje Svoboda, SD in Levica, sicer vlade še ni mogla organizirati povsem po zastavljenih načrtih, saj bo zakon o vladi, kot kaže, del referendumske presoje.

Ministrska ekipa je kljub temu prvo delovno poletje namenila zlasti pripravam na izzive na področju draginje in morebitnega ponovnega izbruha epidemije covida-19.

Koalicijski partnerji so zadovoljni z do sedaj opravljenim delom, ob visoki podpori, s katero se sodeč po javnomnenjskih anketah podajajo v politično jesen, pa ocenjujejo, da je koalicija trdna in deluje usklajeno.

V opozicijskih SDS in NSi medtem ocenjujejo, da vlada za zdaj ni upravičila visokih pričakovanj in opozarjajo, da bi se morala v boju z draginjo odzivati hitreje in bolj učinkovito, še navaja Slovenska tiskovna agencija (STA).

Koalicijski partnerji so zaenkrat zadovoljni.

Velja pripisati, da z današnjim dnem mineva tudi tako imenovanih “100 dni miru”.

Gre za obdobje, v katerem bi se moralo vladi dopustiti, da izkristalizira ključne politične, gospodarske in druge usmeritve, obenem pa, da se do nje še vedno ohranja kritična distanca, kar pa se pri nas- zaradi pretežno podrejenega medijskega aparata– ne počne.

No, zaradi uvodoma opisanega je letos drugače, a to je spet politična bitka, ne pa stvar/relacija politično-medijske higiene.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: