Do 10. ure dve obvestili o domnevnih kršitvah volilnega molka. V Mariboru menda razburjajo letaki z anonimno zgodbo o poslovni poti in zasebnem življenju aktualnega župana Arsenoviča

Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je do 10. ure prejela dve obvestili o domnevnih kršitvah volilnega molka, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Za obe je bilo ugotovljeno, da ne vsebujeta vseh elementov za začetek postopka o prekršku, je sporočilo ministrstvo za notranje zadeve.

Obvestili sta se nanašali na deljenje letakov v hišne poštne nabiralnike. 

Ob tem so na ministrstvu spomnili, da je dežurna služba v prvem krogu lokalnih volitev do 10. ure prejela 12 obvestil, na podlagi katerih so bili uvedeni štirje postopki o prekršku.

Državljani bodo jutri v drugem krogu županskih volitev v 47 občinah, kjer v prvem krogu nihče od kandidatov ni dobil potrebne večine za izvolitev, odločali o tem, kdo bo za naslednja štiri leta sedel na županski stolček, še navaja STA.

Po mnenju urednika teh strani je manever zelo podoben tistemu,
ki ga je bil Maribor deležen pred natanko letom dni;
ob prvem izbruhu energetske krize.
Je zapis “Kdo je Saša Arsenovič v resnici?” res romal v večino mariborskih poštnih nabiralnikov?

Po trditvah na spletnih družbenih omrežjih – avtor tega zapisa ga je denimo zasledil na Twitterju– naj bi Mariborčani in Mariborčanke danes v svojih poštnih nabiralnikih našli- milo rečeno- žgečkljiv zapis, katerega avtorica naj bi bila nekdanja sodelavka mame trenutnega mariborskega župana.

Zapis razčlenjuje domnevno življenjsko in poslovno pot aktualnega župana in to kar po abecednem redu, v zvezi z njim pa omenja še nekatere bolj ali manj znane prebivalce in prebivalke drugega največjega slovenskega mesta, med katerimi velja izpostaviti zlasti Toneta Vogrinca.

Zapis, ki sicer kroži že nekaj dni, obljublja nadaljevanje in sicer neposredno pred volitvami (avtorji imajo za manever na voljo le še današnji in morda polovico jutrišnjega dne), v primerjavi s prvo (morda celo delovno?!) verzijo pa je popravljeno ime matere aktualnega župana.

Poudariti je potrebno tudi, da abecedno naštevanje daje vtis rahle zmedenosti tvorca/tvorke/tvorcev zapisa, pa tudi konča se z(a) črko J, kot že omenjeno na slabi polovici slovenske 25 znakovne latinične abecede.

Urednik tega portala vsebine ne namerava prenašati, saj ne odobrava takšnih udarcev pod pasom, je pa dostopna na sledeči povezavi, v kolikor koga take objave resnično zanimajo: https://twitter.com/TomBlackNorris/status/1598815981048107008/photo/3

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: