Mariborska občina odstopila od pogodbe za dobavo električnega vlakca; popularni Jurček bo vsaj nekaj časa še vozil po mestnem središču

(novica s komentarjem)

Zaradi nezmožnosti dobave komponent in podaljševanja roka dobave je Mestna občina Maribor (MOM) odstopila od pogodbe za dobavo električnega vlakca, ki bi vozil po središču mesta. To pogodbo je v začetku septembra podpisala z dobaviteljem eVersum Technologies.

Za vlakec je mariborska občina prejela sofinanciranje Eko sklada v višini 238.400 evrov. Dobavni rok v sklenjeni pogodbi z eVersum Technologies je bil 65 dni, a se dobavitelj ni držal tega roka.

Nazadnje je sporočil, da pogodbenih obveznosti ne more izpolniti do spomladi naslednje leto, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ta rok je za MOM nesprejemljiv, 
saj je ogroženo sofinanciranje nakupa vozila. 
Razpis za dobavo bo ponovljen, 
da se ne ogrozi črpanja sredstev Eko sklada.

Ob tem je do nadaljnjega podaljšala dovoljenje za ustavljanje v coni za pešce za obstoječi turistični vlakec Jurček, še poroča STA.

Priljubljeni turistični vlakec Jurček med prečkanjem Titovega mostu.
Neuradni Maribor: “Vemo, komu je novi turistični vlakec najbolj v interesu!”

Ob tem je potrebno pripisati, da je Jurček med Mariborčani in tudi tujimi obiskovalci zelo priljubljen in je ena redkih mestnih pridobitev, ki se je zares prijela, čeravno deluje malce zastarelo in je še najbolj podoben vlakcem, ki so (ali pa še) povezovali jadranska apartmajska turistična naselja in kampe s središči pripadajočih mest(ec). Najbrž celo ravno zaradi tega.

Temu primerni so tudi odzivi na spletnih družbenih omrežjih, kjer mnogi še zdaj- že kar nekaj časa po tem, ko se je razvedelo, da bo Jurček odstranjen- zlivajo gnev na župana Arsenoviča, ki mu je sicer vmes (ob sicer katastrofalni volilni udeležbi) uspelo osvojiti nov mandat.

Na enem izmed FB profilov lokalno-regionalnih spletnih medijev, so električni vlakec, ki Mariboru torej ni bil usojen, poimenovali kar “grda sivina za kovčke prevažat po letališču”, in hkrati opozarjajo, da dobro vedo, komu je novi (turistični) vlakec najbolj v interesu.

Klasična mariborska zgodba, bi lahko pripisali.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: