Na Hrvaškem povpraševanje po letih v Katar narašča

Kot poroča Hrvaška radiotelevizija (HRT), tamkajšnje turistične agencije zaradi velikega zanimanja navijačev za četrtfinalno tekmo svetovnega prvenstva med Hrvaško in Brazilijo uvajajo čarterske polete v Doho.

Slednje navajajo, da pričakujejo, 
da bo navijačev precej več kot na osmini finala z Japonsko.

HRT se pri poročanju sklicuje na Hino (Hrvatska izvještajna novinska agencija) in trditve Tomislava Faina, predsednika UHPA (Združenje hrvaških potovalnih agencij). Ta je za medije povedal, da nekatere članice uvajajo dodatne čarterje iz Zagreba, da bi zadostile novo nastalemu povpraševanju.

Čeprav je slednje manjše od povpraševanja, ko so bila tovrstna tekmovanja po Evropi, opozarja Fain, pri agencijah vseeno opažajo porast povpraševanja skladno z napredovanjem “vatrenih”. Poleg Dohe pričakovano narašča povpraševanje tudi po Dubaju, od koder letijo v Doho kombinirano.

Nič čudnega: hrvaški navijači, pa tudi večina neprivilegiranih navijačev ostalih evropskih držav, so doslej večinoma potovali na svetovno prvenstvo v Katar prav prek Dubaja, kjer so bivali, na tekme v Katar pa se odpravljali z letali nizkocenovnih družb.

Iz Zagreba bodo v smeri Katarja poletela najmanj tri dodatna letala.
Cene proti in v Katarju bodo le še naraščale

Po besedah ​​Faina morajo navijači za čarterske polete na četrtfinalno tekmo in nazaj (let, transferji na in s stadiona ter spremstvo na poti, brez prenočitev) odšteti od 11 do 15.000 kun (preračunano: slabih 1500 do 2000 evrov), povpraševanje pa je zdaj pospešila zmaga Hrvaške proti Japonski.

Opaža, da je bilo doslej treba za povratni let iz Zagreba v Doho nameniti okoli šest do sedem tisoč kun (850 do 1000 evrov), dvoposteljno sobo v Dohi pa je bilo na primer mogoče najti za okoli 300 evrov na osebo na dan.

Tudi drugi mediji so poročali o tem, da do nekih velikih sprememb, kar se tiče tega, ne bo prišlo, saj se potovalne navade v povezavi z izkušnjami (drugih) ne spreminjajo tako hitro in to navkljub dejstvu, da Zagreb velja za regionalni letališki hub Qatar Airwaysa.

Nazaj k Fainu: ta pravi, da je težko reči, koliko hrvaških navijačev bo v petek na tekmi v Katarju, saj bodo nekateri, tako kot doslej, potovali tudi v individualni organizaciji, gotovo pa bodo imele agencije več prometa kot doslej. HTV je denimo sinoči poročal, da bodo iz Zagreba v smeri Katarja zagotovo poletela tri dodatna čarterska letala.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: