Fortenova na včerajšnji skupščini potrdila menjave v upravi Mercatorja. Gospodarski strateški svet o ukrepih za spodbudnejše podjetniško okolje

Skupina Fortenova je na skupščini Mercatorja kot njegova edina lastnica potrdila menjave v vodstvu te trgovske družbe.

Poslovodstvu se bosta pridružila nova člana Hrvoje Bošnjak in Tomislav Kramarić, mandat pa zaključujeta Draga Cukjati in Igor Mamuza.

Predsednik poslovodstva ostaja Tomislav Čizmić, je poročala Slovenska tiskovna agencija (STA).

Bošnjak, dosedanji direktor kontrolinga v Fortenovi, bo v vodstvu Mercatorja pristojen za finance, Kramarić, dosedanji član Konzumove uprave za maloprodajo, pa za maloprodajo.

Mercator je pod okriljem hrvaške skupine Fortenova od aprila lani.

Takrat so bile namreč nanjo prenesene delnice s propadlega Agrokorja, ki je slovenskega trgovca kupil leta 2014. Fortenova je imela najprej v lasti 89,11 odstotka Mercatorja, od letošnje pomladi pa je njegova edina lastnica.

Skupina Fortenova je zdaj edina lastnica Mercatorja.
Gospodarski strateški svet o ukrepih za spodbudnejše podjetniško okolje

Člani strateškega sveta za gospodarstvo so se na zadnjem zasedanju posvetili ukrepom za spodbudnejše okolje za razvojno naravnava podjetja, je sinoči poročala STA.

Gospodarski minister Matjaž Han je priznal, da je njihova prednostna naloga pomoč podjetjem v energetski krizi, a da je nujno treba razmišljati tudi o razvoju.

Kot so sporočili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, bodo v prihodnjih mesecih oblikovali delovne skupine, v katerih bodo predstavniki socialnih partnerjev, ki bodo pripravile konkretne zakonske predloge za posamezna področja ter jih nato predstavilo javnosti ob začetku javne razprave.

Člani sveta so pozdravili pobudo ministrstva za strukturirano razpravo o potrebni podpori razvojnim podjetjem v njihovi začetni dobi delovanja in razvoja.

Poudarili so, da je treba vzpostaviti možnosti za več virov financiranja.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: