Pričakovano: programski svet RTVS prestavil odločanje o razrešitvi Graha Whatmougha; vodstvo RTVS v sodelovanju s sindikatoma odpravilo anomalije najnižje plačanih poklicev

Kot je pozno sinoči poročala Slovenska tiskovna agencija (STA), je bila na dnevnem redu včerajšnje redne seje programskega sveta Radiotelevizije Slovenija med drugim tudi pobuda za razrešitev generalnega direktorja RTVS Andreja Graha Whatmougha, a so glasovanje- pričakovano (op.ur.)- prestavili.

Grah Whatmough je bil zaradi bolniške odsotnosti na seji odsoten, za zastopanje pred organi zavoda pa je pooblastil direktorja TV Slovenija Uroša Urbanijo.

Ker ima generalni direktor ob postopku razreševanja po statutu RTV Slovenija pravico, da o očitkih za razrešitev poda svoje mnenje, programski svet 
ni prešel na to točko dnevnega reda.

V nadaljevanju seje bi morali svetniki potrditi še predlog programsko produkcijskega načrta in finančnega načrta, a je bila seja zaradi nesklepčnosti prekinjena.

Vodstvo RTVS v sodelovanju s sindikatoma odpravilo anomalije najnižje plačanih poklicev

Vodstvo RTV Slovenija je s Sindikatom delavcev radiodifuzije Slovenije in Sindikatom kulturnih in umetniških ustvarjalcev RTV Slovenija podpisalo aneks h kolektivni pogodbi javnega zavoda in odpravilo plačna nesorazmerja glede najnižje uvrščenih poklicev v plačnem sistemu, so sporočili iz RTV Slovenija.

Ob tem so dodali, da je vodstvo RTVS že spomladi napovedalo, da bodo posebno pozornost namenili poklicem, ki so bili po plačni lestvici vrsto let zapostavljeni in uvrščeni v povsem neprimerni plačni razred glede na zahtevnost njihovih del in nalog.

Z omenjenima sindikatoma so zato pregledali vse poklice na javnem zavodu in ugotovili, da je 136 poklicev v produkciji in na umetniškem področju podplačanih oz. uvrščenih v neprimerni razred, še poroča STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: