Najdaljša noč v letu brez hujših kršitev, tri poškodbe zaradi pirotehnike; v Avstriji zaradi slednje umrl 18-letnik

Kot prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA), so z Generalne policijske uprave (GPU) sporočili, da je bila silvestrska noč jza policiste delavna, saj so v zadnjih 12 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1192 klicev.

Kljub številnim dogodkom na prostem po vsej državi hujših kršitev niso zabeležili, poročajo pa o poškodbah treh oseb zaradi uporabe pirotehničnih izdelkov.

Do dogodka je prišlo na silvestrovanju na Trgu svobode v Slovenski Bistrici takoj po polnoči. Kot so sporočili mariborski policisti, se je ena od baterij z izstrelki prevrnila, izstrelki pa so začeli leteti v zbrano množico.

Pri tem je bila ena oseba huje poškodovana, dve pa lažje. 
Nujno ukrepanje je po državi sicer terjalo 13 dogodkov, so še zapisali.

V 16 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, policisti pa so obravnavali tudi 70 kršitev javnega reda in miru ter 40 kaznivih dejanj, so še sporočili z GPU.

Nepravilno ravnanje s pirotehniko je bilo usodno v Avstriji
in skoraj usodno v Sloveniji.
V Avstriji v nesreči s pirotehniko umrl 18-letnik

V Spodnji Avstriji je na silvestrovo umrl 18-letnik, potem ko je eksplodiralo pirotehnično sredstvo. Po navedbah policije naj bi t.i. ognjemetna bomba eksplodirala prezgodaj.

Še tri osebe so bile poškodovane, od teh ena huje, do nesreče pa je prišlo v kraju St. Johann am Steinfelde v okrožju Neunkirchen.

Po besedah tiskovnega predstavnika policije Stefana Loidla se je nesreča zgodila na polju okoli 20 minut po polnoči. Več mladih je tam streljalo s pirotehniko.

Namestili so tudi okoli 50 centimetrov dolge plastične cevi, 
domnevno za to, da bi izstrelili kroglaste ognjemetne bombe.

Kako je prišlo do nesreče, za zdaj še ni jasno, preiskovalci pa domnevajo, da je eno od pirotehničnih sredstev prezgodaj zagorelo in usodno poškodovalo 18-letnika. Ta naj bi med pokom stal v neposredni bližini eksplozivnega sredstva, še prenaša STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: