Premier Golob v DZ poslal odstopni izjavi Papiča in Kumra, napoved ministrovanja Bratuškove razburja

(novica s komentarjem) 

Predsednik vlade Robert Golob je danes Državni zbor obvestil o odstopu ministra za izobraževanje, znanost in šport Igorja Papiča in ministra za infrastrukturo Bojana Kumra.

Pričakovana poteza, lahko dodamo, saj “spremenjen zakon o vladi namreč prinaša tri nova ministrstva”, še navaja Slovenska tiskovna agencija (STA).

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije bo namreč vodil Papič, 
ministrstvo za okolje, podnebje in energijo bo vodil Kumer, 
ministrstvo za solidarno prihodnost pa bo vodil Simon Maljevac.

Z dnem uveljavitve zakona je štirim dosedanjim ministrom prenehala funkcija, in sicer ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjažu Hanu, ministru za okolje in prostor Urošu Brežanu, ministrici za digitalno preobrazbo Emiliji Stojmenovi Duh ter ministru za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Aleksandru Jevšku.

DZ se bo z odstopom obeh ministrov seznanil najpozneje 9. januarja, zaključuje STA.

Slovenski parlament, Ljubljana.
Morebitno ministrovanje Bratuškove že razburja javnost

Dodajmo, da slednje pomeni, da bodo njihova področja delovanja po reorganizaciji vlade spremenjena. Ministri, ki zato zdaj opravljajo tekoče posle, torej tehnično, bodo zato svoje načrte v DZ-ju predstavljali znova, najmanj drugič v tem mandatu.

Že sedaj pa javnost močno razburja morebitno ministrovanje Alenke Bratušek, ki naj bi se zavihtela na vodstveni položaj infrastrukturnega ministrstva. Tega sicer ne bi mogli trditi tudi za kandidata za položaj ministrstva za vzgojo in izobraževanje, sedanjega državnega sekretarja v tem resorju Darja Feldo, katerega imenovanje bo najbrž preteklo brez zapletov.

Pri Bratuškovi gre za povsem drug(ačn)o zgodbo, saj slednja izhaja iz predprejšnje, odstopljene Šarčeve vlade; če damo njeno premiersko pozicijo še pred tem na stran. Vlado si je večina Slovencev zapomnila po nezaupnici, ki jo je prejela po številnih aferah, pa tudi po tem, da je z mandatom strahopetno prenehala ob zori epidemije novega koronavirusa.

Ena izmed zavez Gibanja Svoboda, zmagovalke prejšnjih volitev, ki je dala tudi aktualnega PV Roberta Goloba, je bila namreč tudi prekinitev dosedanjih praks in spornega kadrovanja oziroma prerazporejanja toksičnih kadrov po principu zlatega padala.

Kot vse kaže, je šlo zgolj še za en nateg v nizu, 
izpeljanih s strani tako imenovanih novih obrazov.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: