V Beogradu zaradi nesreče na splavu pridržali tri ljudi

Beograjska policija je pridržala tri ljudi, ki naj bi bili odgovorni za nesrečo v nočnem klubu Freestyler na enem od rečnih splavov, ki je delno potonil v noči na nedeljo, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Po poročanju srbskih medijev so zaradi suma ogrožanja splošne varnosti pridržali menedžerja in direktorja kluba ter lastnika splava, grškega državljana, še navajajo.

Pripadniki petega oddelka beograjske kriminalistične policije in Interventne enote 92 so tako v sodelovanju s Tretjim osnovnim državnim tožilstvom v Beogradu aretirali odgovorne za splav “Freestyler” D. V. (44), M. R. (41) in M. Lj. . (51), so sporočili s srbskega ministrstva za notranje zadeve.

Pridržali so jih zaradi suma storitve hujšega kaznivega dejanja zoper javno varnost.

RTS medtem poroča, da so pristojni zanjo potrdili omenjeno informacijo. Zaslišanje državnega tožilca je razpisano za sredo, torej jutri, so še sporočili.

Prijeti so osumljeni, da so 31. decembra 2022 dovolili prisotnost večjega števila ljudi na splavu, kot je bila zmogljivost tega objekta. Državno tožilstvo osumljenim očita, da so s tem ogrozili varnost večjega števila ljudi, splav pa je zaradi tega delno potonil.

Klub Freestyler je registriran za 220 ljudi, na splavu pa jih je bilo na novoletno noč po neuradnih informacijah najmanj 400, morda celo 500 ali 600, piše srbski časnik Kurir.

Gostje in osebje so se uspešno evakuirali s splava, nihče pa v nesreči in sledeči paniki ni bil resneje poškodovan.

Sotočje Save in Donave, največje reke nekdanje Jugoslavije in ene največjih evropskih rek,
daje veliko možnosti za zabavo vsem generacijam.
(Foto: Stevan Aksentijević, Pexels.com)
Beograjski novoletni raspašoj tokrat brez žrtev

Beograjski (ob)novoletni raspašoj ( razuzdano veseljačenje) je bil v fokusu javnosti na prostorih nekdanje SFRJ tudi lani in tudi takrat na reki Savi.

Spomnimo: v noči na 31. december 2021 je neznano kam izginil Splitčan Matej Periš, ki je s prijatelji prišel na praznovanje novega leta, potem pa v noči pred silvestrovim izginil iz kluba Gothic v Beton hali, kot imenujejo gostinsko-zabaviščni kompleks ob Savi.

Nesrečnega mladeniča, katerega motivi (in ozadje dejanja) bodo najbrž ostali oviti v skrivnost, so kasneje našli mrtvega nižje ob reki. Tokrat se je na srečo izteklo brez žrtev.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: