Protest? Lastnik zagrebške kavarnice na zmedo ob uvedbi evra odgovoril s “kavo za evro” in končal na spletnih naslovnicah medijev!

“Za vsako pohvalo!” menijo pri Jutarnjem listu.

Pri zagrebškem časniku kar takoj razblinijo vse dvome. Lastnik zagrebše kavarne, ki je danes v fokusu javnosti kot pozitiven primer uvajanja evra in novih cen, je namreč že uvodoma podal enostavno izjavo in navdušil vse: “Preprosto, naš cilj ni rubiti ljudi!”

Gre namreč za širši javnosti malo znani Caffe bar Unique one, v zagrebškem slengu “kvartovski kafič” na zagrebški Malešnici, kakšnih 6 km od strogega centra mesta v smeri zahoda oziroma Slovenije.

Kljub podražitvam z vseh strani, s katerimi se soočajo državljani, bo namreč kava v tej kavarni do nadaljnjega stala le en evro, lastnik pa se je odločil popolnoma nasprotno kot večina branže te dni: čim bolj poenostaviti prehod na evro in ceno zaokrožiti na skoraj polovico cene v kunah.

“Ljudi begajo kalkulacije in preračunavanja, res pa je tudi, da nekateri kolegi pretiravajo s cenami. Naš cilj ni odvrniti ljudi, zato smo cene vseh kav zaokrožili na en evro, dokler se vsi skupaj ne prilagodimo,” je uvodoma povedal lastnik kavarne Ivan Belko.

Zagrebškim kavarnam se lahko zgodi, da bodo izgubile kar precej gostov.

"Če bi preračunali samo v evre, bi kava stala približno 1,60 evra."

Dodal je, da mu je včasih že “v glavi” težko izračunati in preračunati nove zneske, kot tudi, da bo akcija potekala do nadaljnjega. Čeprav so svojim strankam olajšali prehod s kun na evre, še vedno obstajajo tisti, ki plačujejo v kunah, a se to nekoliko spreminja.

“Plačujejo v kunah in evrih, večinoma pa v kunah. Mislim, da se ljudje želijo čimbolj in čimprej znebiti slednjih. Menim tudi, da sta dva tedna premalo, da bi se ljudje prilagodili na novo valuto; menim, da bi bilo bolj realno prehodno obdobje en mesec,” je še odločno dejal lastnik.

Obiskovalci kavarne so seveda navdušeni nad spremembo in nižjimi cenami v priljubljeni kavarni omenjene soseske, o kakšnih drugih primerih, vsaj v hrvaški prestolnici, pa še ni slišati.

Tako so potezo lastnika zagrebške kavarne izpostavili pri JL.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: