V iskanju novega Bonda možni kandidat Aaron Taylor-Johnson, vsi dosedanji namigi so se izkazali za lažne

Z zadnjim filmom o Jamesu Bondu iz leta 2021 Ni čas za smrt (No Time to Die) se je od vloge legendarnega tajnega agenta poslovil igralec Daniel Craig.

Bonda je odigral v petih filmih od leta 2006 dalje, zdaj pa naj bi nastopil čas za iskanje novega obraza. Po pisanju tujih medijev se že omenja več možnih imen, med katerimi naj bi prednjačil Aaron Taylor-Johnson.

Igralec se je nedavno srečal s producentko filma Barbaro Broccoli, srečanje pa je bilo uspešno, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA). V povezavi z novim Bondom se je sicer omenjal tudi Lucien Laviscount iz serije Emily v Parizu.

Dodajmo, da ostaja odprto vprašanje, kako bi svetovna javnost reagirala na temnopoltega igralca; še posebej v vidu vsiljene politične korektnosti. Producenti bi bili lahko ob precejšen zaslužek, najbrž zaradi prej omenjenega celo tarča posmeha, ob tem pa je 
Bond primarno knjižni lik, kar ne pušča dosti manevrskega prostora.

Navkljub določenim spremembam skozi čas- pri izbiri priljubljene pijače, odnosu do kajenja in žensk ter stylingu- je Bond pretežno britansko konzervativen, hkrati pa tudi možat lik, ki mu niti neoliberalizmu in globalizmu zapriseženi režiserji zadnjih delov franšize niso uspeli odvzeti karizme.

Nazaj k STA! Ta navaja, da je Broccolijeva junija lani sicer izjavila, da se producenti še niso osredotočili na nobenega igralca in da bo minilo vsaj dve leti, preden bodo začeli snemati še en film o Bondu.

V franšizi se pojavljajo tudi mnoge prestižne znamke.
(Foto: Quang Viet Nguyen, Pexels.com)

Bondiada najdaljša filmska franšiza, zvrstilo se je že lepo število igralcev

Filmi o Jamesu Bondu, tajnemu agentu MI6 z licenco za ubijanje (007), sicer veljalo za najdaljšo filmsko franšizo, ki je postregla z vrsto različnih igralcev, v obrobnih vlogah pa tudi s slave željnimi starletami.

Bonda so v sedemindvajsetih produkcijah upodobili naslednji igralci: Sean Connery, David Niven, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan in Daniel Craig. Vsi večkrat, Dalton dvakrat, Lazenby pa celo enkrat samkrat.

Eon Productions, ki ima zdaj pravice priredb za vse Flemingove romane o Bondu, je- razen dveh- posnel vse filme v filmski seriji, prav zaradi spora med njimi in drugim produkcijskim velikanom, MGM, ki je snemanje nadaljevanja prestavil za kar šest let, pa je Dalton Bonda odigral zgolj dvakrat.

James Bond je izmišljen lik, ki ga je ustvaril britanski romanopisec Ian Fleming leta 1953. Le malo jih ve, da je za odločilni preboj Bonda poskrbel nikoli pozabljeni ameriški predsednik J.F.K., ki je svetovni javnosti zaupal, da si je čas krajšal z branjem tega romana.

Od takrat naprej vemo o “Bondu” skorajda vse, bi lahko dodali.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: