Zavod za zaposlovanje bo objavil podatke o številu brezposelnih v decembru. Amazon napovedal ukinitev 18.000 delovnih mest

Ameriški spletni velikan Amazon je v sredo sporočil, da bo ukinil več kot 18.000 delovnih mest, prenaša Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kot razlog so v podjetju navedli negotove gospodarske razmere in dejstvo, da so v času pandemije covida-19 na veliko zaposlovali.

Kot je pojasnil izvršni direktor Amazona Andy Jassy, nameravajo z zmanjšanjem, ki so ga izvedli novembra, in zmanjšanjem, ki so ga predstavili v sredo, ukiniti nekaj več kot 18.000 delovnih mest.

Pri Amazonu so novembra napovedali 10.000 odpuščanj, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki še navaja, da bo do odpuščanj po besedah Jasseyja prišlo tudi v Evropi.

Amazon je med pandemijo covida-19 intenzivno zaposloval, saj je med začetkom leta 2020 in začetkom leta 2022 podvojil število zaposlenih po vsem svetu.

Skupina je imela konec septembra po vsem svetu 1,54 milijona zaposlenih, še prenaša STA.

Zavod za zaposlovanje;
najbolj ranljive skupine so tiste z dolgotrajno brezposelnimi in nad 50 let.

Zavod za zaposlovanje bo objavil podatke o številu brezposelnih v decembru

Kot navaja STA, je po novembrskem znižanju brezposelnosti moč pričakovati padec tudi v decembru.

S tem bi se lahko število registriranih brezposelnih vnovič približalo rekordno nizkemu iz septembra, ko je bilo uradno brez dela 52.043 oseb.

Kaj se bo na trgu dela dogajalo v tem letu, je sicer v luči gibanj na energetskih trgih, vojne v Ukrajini in inflacije težko napovedati. Razmere bodo krojila tudi strukturna neskladja in težave z razpoložljivostjo delovne sile, so nedavno opozorili na zavodu za zaposlovanje.

Ne glede na to pričakujejo nadaljnje nižanje registrirane brezposelnosti, a naj bi se upadanje znatno upočasnilo.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: