Ukrajina: Moskva bo mobilizirala še 500.000 nabornikov, trdi Kijev, kakor tudi, da je umrlo že skoraj 111 tisoč ruskih vojakov

Moskva naj bi januarja odredila mobilizacijo dodatnih 500.000 nabornikov, potem ko jih je bilo oktobra v boj vpoklicanih 300.000, so sporočili ukrajinski obveščevalci, prenaša svetovni tisk.

Vadim Skibitski, namestnik vodje ukrajinske vojaške obveščevalne službe, je dejal, da bi lahko bili ti naborniki del ponovnih napadov spomladi in poleti. Ukrajina meni, da bi v tem primeru te ofenzive ruske enote zelo verjetno izvajale na vzhodu in jugu države.

Moskva je medtem zanikala, da se pripravlja na nov val mobilizacije. Vladimir Putin je že v začetku decembra dejal, da je “nesmiselno” razmišljati o novem pozivu, saj se “le polovica tistih, ki so bili oktobra mobilizirani, bori v Ukrajini”.

Spomnimo: prva “delna mobilizacija” ruskih rezervistov je po poročanju zahodnih medijev povzročila paniko v državi, ​​na tisoče mladih Rusov pa naj bi prisilila v beg iz domovine; ti naj bi se zatekli v Turčijo, Srbijo in Argentino.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Pixabay, Pexels.com)
Ukrajinci z novo pretirano trditvijo o žrtvah spopadov: ‘Od začetka vojne je padlo 110.740 ruskih vojakov’

Ukrajinske oborožene sile so v soboto objavile posodobljene informacije o ocenjenih ruskih izgubah od izbruha vojne konec februarja lani.

Tako slednje trdijo, da je bilo skupno ubitih kar 110.740 ruskih vojakov, poročajo zahodni mediji. Od tega naj bi bilo zgolj v zadnjih 24 urah ubitih 490 ljudi.

Opozoriti je treba, da so ukrajinske ocene bistveno višje od tistih, ki jih podajajo ruske in zahodne agencije, piše Sky News. Pripišimo, da ruske ocene znašajo približno desetino števila, ki ga vseskozi viša Kijev.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: