Železniški promet med Ljubljano in Mariborom znova sproščen; zaradi nesreče tovornega vlaka v Zidanem mostu huje poškodovana ena oseba

Okoli 1.30 ure ponoči se je na železniški postaji v Zidanem mostu prevrnil tovorni vagon, naložen z transformatorsko postajo, pri čemer se je huje poškodovala ena oseba, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Promet je oviran, gasilci so preventivno pregledali tudi površino reke Save do Radeč zaradi morebitnega razliva naftnih derivatov, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA). Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je nastala precejšna škoda.

Kot so pojasnili na Slovenskih železnicah (SŽ), je prevoz izrednega tovora izvajal zunanji izvajalec, še poroča STA. Nekateri mediji so sprva pisali, da je do nesreče prišlo na postaji v Laškem.

Železniški promet skozi postajo Zidani Most je bil najprej prekinjen, nato močno oviran, zato so nastajale zamude. so ukrepale hitro in že ob 03:30 javnosti sporočile, da bodo vlaki, ki vozijo na relaciji Ljubljana – Zidani Most – Dobova ter Maribor vozili z zamudami.

Železniška postaja Zidani Most,
tudi pomembno križišče, kjer je prišlo do nesreče.

Priporočali so, da potniki pred odhodom preverijo aktualno stanje na njihovi spletni strani v zavihku zamude. Potnike so prosili za razumevanje.

Ob 14:30 so sporočile, da so posledice izrednega dogodka na postaji Zidani Most delno sanirane, promet vlakov pa ponovno sproščen. Pričakovane so le krajše zamude, so še navedli, daljšo zamudo ima trenutno le mednarodni vlak proti Hodošu/Madžarski, ki zamuja približno 35 minut.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: