Za večji del hrvaške obale izdano vremensko opozorilo, močno oviran utegne biti tudi promet

Na Hrvaškem zaradi slabega vremena danes ne bodo vozili številni trajekti, ladje in katamarani. Iz državnega hidrometeorološkega zavoda (DHMZ) so namreč izdali oranžno vremensko opozorilo za območje Gospića in Knina, potencialno nevarno vreme pa napovedujejo tudi za Istro, Kvarner in Dalmacijo.

Za zahodno obalo Istre, Kvarner, Velebit, srednjo in južno Dalmacijo ter območje Reke, Dubrovnika in Splita je DHMZ izdal “zgolj” rumeno opozorilo.

Tam pričakujejo pretežno oblačno vreme, občasno z dežjem, vendar bo predvsem na Jadranu in ob njem ponekod nastopilo obilno deževje z grmenjem, možna pa so tudi krajevna neurja.

Zaradi slabše vidljivosti, spolzkih in mokrih cestišč ter močnega vetra so tudi iz prometne zveze Hrvatski autoklub pozvali k previdnosti med vožnjo, saj bosta ob večerni ohladitvi predvsem gore in višje ležeče predele zajela sodra in sneg. O vremensko-prometnih nevščenostih medtem že poročajo, zlasti iz Dalmacije.

Nič bolje ni niti severneje; tako na krškem mostu zaradi močnega vetra že velja prepoved vožnje za motocikle, kamp prikolice, osebna vozila s prikolico, večnadstropne avtobuse in kombinirana vozila, višja od 1,9 metra.

Vreme na Hrvaškem se bo jutri umirilo in z zahoda postopoma razjasnilo. Močan jugo bo najprej prešel v jugozahodnik, nato severozahodnik, zvečer in v noči na torek pa v burjo.

Zjutraj in ponoči bo nastalo nekaj dežja, do sredine dneva pa bodo padavine povsem ponehale, ko se tudi pričakuje normalizacija prometa. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 10 do 15 °C.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: