Glas ljudstva bo s shodi zahteval dostopni javni zdravstveni sistem. Prek mediacije med ministrstvom in Fidesom poskus sklenitve dogovora

(novica s komentarjem)

Dopoldne se bo začela mediacija med ministrstvom za zdravje ter Sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Fides, ki jo bo vodilo Slovensko zdravniško društvo.

Čas za dogovor med stranema je do 18. ure, ko bo tudi jasna usoda za jutri napovedane stavke zdravnikov in zobozdravnikov, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kot je povedal predsednik društva Radko Komadina, so vsi sodelujoči v mediaciji, ki bo potekala v prostorih društva, zavezani k molčečnosti, saj želijo delati hitro in konstruktivno, če želijo dogovor skleniti do roka.

Za mediacijo sta se strani dogovorili na sestanku včeraj popoldne. V Fidesu so pred začetkom sestanka sicer izrazili pričakovanje, da bodo že na njem sklenili stavkovni sporazum, ki so ga pripravili v sindikatu, a se to še ni zgodilo.

Glas ljudstva bo s shodi zahteval dostopni javni zdravstveni sistem

S popoldanskimi protestnimi shodi bo danes po številnih krajih po Sloveniji potekala t. i. stavka bolnikov. K udeležbi v civilni iniciativi Glas ljudstva pozivajo vse državljanke. Med drugim zahtevajo dostopnejši javni zdravstveni sistem.

Po besedah predstavnika iniciative Jaše Jenulla protest ni uperjen proti vladi, pač pa se zavzemajo za ohranitev javnega zdravstvenega sistema.

Med drugim zahtevajo dostop do družinskega zdravnika za vse, 
ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in ustavitev odtekanja denarja k zasebnikom.

Da se bo udeležil shoda in prisluhnil tam predstavljenim zahtevam, je včeraj napovedal tudi premier Robert Golob, kar je vsekakor unikum v evropskem merilu.

Stavko pacientov sicer Golob vidi kot dogodek, s katerim se želi opozoriti na zapostavljene pravice bolnikov in nujnost sprememb, še poroča STA.

Če niste dojeli: 
predsednik vlade se bo udeležil shoda proti samemu sebi, 
pri tem pa mu bo v pomoč "ljudstvo", 
ki ga predstavlja drugi slovenski unikum- vladni nevladniki. 

Kako že, po učbenikih boljševikov, najbolje kontroliraš opozicijo? 
Točno: tako, da jo sam ustvariš. 
Dobrodošli v novo realnost!

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: