Saj ni res, pa je: zagovornik šele leta 2022 zaznal, na začetku leta 2023 pa še opozoril na sporno dostopnost vlakov in pomanjkljivost vlakovne opreme osebam z invalidnostmi, ki je- tako mimogrede- že lani odpravljena

(novica s komentarjem)

Zagovornik načela enakosti in bojda radikalni homoseksualni aktivist Miha Lobnik ugotavlja, da se čez manj kot tri leta izteče rok za prilagoditev dostopnosti javnega prometa osebam z invalidnostmi, tudi železniškega, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kot opozarja, je v zakonu o izenačevanju možnosti invalidov med drugim določeno, da morata upravljavec javne železniške infrastrukture in prevoznik javnih linijskih prevozov v železniškem prometu prilagoditi vlake in drugo železniško infrastrukturo za gibalno in senzorno ovirane invalide.

Poudaril je tudi, da morata skrbeti tudi za informacije v oblikah, prilagojenih osebam z invalidnostmi, še prenaša STA.

Zdaj ... ali se zagovornik že dolgo ni peljal z vlakom, 
ali pa se - to bi pogojno veljalo v prvih mesecih preteklega leta- ni peljal s pravim vlakom?! 
Prispevek z vsemi pojasnili je bil na spletni strani SŽ objavljen že ob koncu prvega lanskega četrtletja.

Zagovornik zaznal nepravilnosti, ni pa zaznal, da je Slovenija uvedla kar 52 novih vlakov, ki zadovoljujejo vse standarde?

Saj so namreč Slovenske železnice (SŽ) v prispevku, objavljenem na njihovi spletni strani predzadnjega dne marca minulega leta, pojasnile, da so na slovenske tire uvedle “skupno 52 novih sodobnih potniških vlakov švicarskega proizvajalca Stadler.

Od tega 21 enopodnih električnih vlakov FLIRT, 10 dvopodnih (dvonadstropnih) električnih vlakov KISS ter 21 enopodnih dizelskih vlakov FLIRT. Odobren je tudi že nakup dodatnih 20 novih potniških garnitur.”

Na začetku istega prispevka pri SŽ brez dvoma pojasnijo, da “gre za sodobne in prostorne vlake, ki omogočajo enostavnejši vstop in izstop tudi gibalno oviranim osebam – vsi vlaki imajo izvlečno stopnico in dodatno mobilno klančino za invalidski voziček. Na voljo je sodoben potniški informacijski sistem, ki je prilagojen tudi slepim in slabovidnim ter gluhim in naglušnim potnikom.” 

Omenjena vest z pojasnili v celoti.

Nazaj k STA!

Zagovornik je, prenaša slednja, ministrstvu za infrastrukturo in posredoval priporočilo, naj pravočasno izvedeta vse aktivnosti v zvezi s tem. Konkretno je opomnil na primer nadgradnje železniške postaje Grosuplje, kjer eden od obeh novih podhodov ne omogoča prehoda mobilno oviranim ljudem.

Je pa zanimivo, da ni zaznal težave neosvetljenega in 
- po skromnem mneju avtorja tega prispevka, ki je se pred kratkim v to prepričal tudi sam- 
za varne prehode popolnoma neprimernega podhoda pod progo v Pragerskem, 
kjer trenutno poteka izgradnja novega vozlišča in nove, večperonske železniške postaje.

Pa ne kje, da zato, ker dela- kot večino slednjih na tem področju- izvaja Pomgrad, še donedavno tudi lastnik Večera, za katerega velja, da sodi v portfelj stranke SD in uživa neposredno podporo nekdanjega predsednika RS Milana Kučana?!

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: