V ZD Ljubljana sprva sedem ambulant za neopredeljene, na Koroškem za zdaj brez ambulante za neopredeljene

V Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem, kjer je ministrstvo za zdravje predvidelo kar pet ambulant za bolnike brez izbranega družinskega zdravnika, za zdaj ne bodo vzpostavili nobene.

Kot je pojasnil direktor Stanislav Pušnik, so v dogovoru z zaposlenimi zdravnicami in zdravnikom ocenili, da vzpostavitev ambulante za neopredeljene ni ustrezna rešitev, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Če se bo v prihodnje izkazalo, da je potrebna, se bomo dogovorili, je dodal. Pravi tudi, da so vse, ki so se želeli opredeliti, zdravnice v krajih stalnega ali začasnega bivališča tudi opredelile.

Tudi v Zdravstvenem domu Radlje ob Dravi za zdaj ne bo tovrstne ambulante, tudi v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec ne, bodo pa tam po besedah direktorice Marjete Vaupot v prihodnjih dneh odprli novo ambulanto z nosilcem dejavnosti družinske medicine.

Zdravstvo potrebuje resetiranje.
V ZD Ljubljana sprva sedem ambulant za neopredeljene

V Zdravstvenem domu Ljubljana se pripravljajo na vzpostavitev ambulant za neopredeljene, še poroča STA.

Sprva bodo odprli sedem ambulant v enotah Bežigrad, Center, Moste-Polje, Šiška in Vič-Rudnik. Za delo v ambulantah za neopredeljene zavarovane osebe se je prijavilo 20 zdravnikov, ki so zaposleni v ZD Ljubljana, še 19 zdravnikov pa zunaj zavoda.

Prednostno se bodo v ambulantah za neopredeljene zavarovane osebe v posamezni enoti opredeljevali tisti pacienti, ki so imeli izbranega osebnega zdravnika v tej enoti in imajo v njej tudi svojo zdravstveno dokumentacijo, so pojasnili. Urnike in druge informacije bodo objavili na spletni strani.

Glede na število kadra, ki je na razpolago za delo v teh ambulantah, sprva ne bodo mogli zagotoviti opredelitve vsem pacientom, ki so trenutno brez osebnega zdravnika, saj bodo lahko odprli omejeno število ambulant.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: