Hrvaška vlada je pogoltnila obljubo z začetka tedna: znižanja cen na lanskoletno raven po zadnjih poročilih ne bo, večina poslovnih subjektov naj bi že korigirala cene

Da je hrvaška plada preložila sprejem sklepa o zamrznitvi cen širšega nabora izdelkov, ki je bil napovedan za današnjo sejo vlade, v tem trenutku poročajo že malodane vsi tamkajšnji mediji.

Dolgo pričakovana, za nekatere pa tudi sporna, seja vlade se je sicer pričela ob 11. uri. Kot piše zagrebški Jutarnji list, jim je vladni vir to že potrdil, razlogov za spremembo odločitve pa ni navedel.

Odločitev o uveljavitvi zakona o izrednih ukrepih nadzora cen je bila napovedana za včeraj zvečer, ko se je hrvaški premier Andrej Plenković vrnil iz obiska v Estoniji, ali za danes zjutraj, pred sejo vlade.

Po pričakovanjih je bilo edino vprašanje, za koliko izdelkov bo veljala odločitev o zamrznitvi cen (omenjalo se jih je okrog sto, če ne več) in ali se bo njihova cena vrnila na sredino decembra, prvi december ali celo prvi november.

Fotografija je simbolična.
(Foto: Tim Samuel, Pexels.com)

Index dodaja, da je vlada pristojne organe za spremljanje gibanja cen po uvedbi evra zadolžila na začetku tedna. Premier Plenković jim je, kot že omenjeno, dal čas do danes.

Posledično naj bi na pravkar potekajoči seji javnosti svoje ugotovitve na tem področju predstavili davčna in carinska uprava ter državni inšpektorat.

Premier Plenković naj bi imel uvodni nagovor na temo podražitev, ki so se zgodile po uvedbo evra, so še pred sejo, ki jo prenaša večina bolj vplivnih hrvaških spletnih medijev, zapisali pri Indexu.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: