BBC: londonski policist priznal, da je serijski posiljevalec

Metropolitanski policist je priznal več posilstev in spolnih napadov na 12 žensk v obdobju 18 let; tako je danes 48-letni David Carrick priznal krivdo za kar 49 kaznivih dejanj, vključno s 24-imi posilstvi.

Z dolžnosti je bil suspendiran neposredno pred aretacijo, oktobra 2021; bil je na častniškem položaju, tudi oborožen.

Metropolitanska policija (Met) se je že opravičila, do razkritja pa je prišlo, ko je pritegnil pozornost sodelavcev zaradi devetih incidentov med leti 2000 in 2021, vključno z obtožbami o posilstvu. Pomočnica komisarja Barbara Gray, vodja Meta za strokovnost, je dejala, da so Carrickova dejanja “brez primere v zgodovini policije”.

“Morali bi opaziti njegov vzorec žaljivega vedenja in ker ga nismo, smo zamudili priložnosti, da bi ga še pravočasno odstranili iz organizacije,” je dejala.”Resnično nam je žal, da je to, da je lahko še naprej uporabljal svojo vlogo policista, morda podaljšalo trpljenje njegovih žrtev.”

Kot poroča britanski BBC, je bil posebej aktiven na območju Hertfordshirea, kjer je živel. Tudi tamkajšnji zločini so se zgodili v daljšem časovnem obdobju, med letoma 2003 in 2020.

Inšpektorji in detektivi iz območij Bedfordshirea, Cambridgeshirea in Hertfordshirea so dejali, da “že samo število kaznivih dejanj kaže na Carrickovo plodovito in brezčutno naravo.”

Fotografija je simbolična.
(Foto: RODNAE Productions, Pexels.com)

Pristojni zdaj pričakujejo, da se bo javilo še več žrtev.

Carrick je tako danes na okrožnem sodišču v Southwarku priznal štiri obtožbe posilstva, neupravičenega odvzema prostosti in nespodobnega napada v zvezi s 40-letno žensko leta 2003. Ravno tako je decembra že priznal krivdo v 43 obtožbah, vključno z 20-imi posilstvi.

Po njegovem prvem priznanju krivde ga je Met tudi finančno suspendiral, ustavil izplačilo dohodka in začel pospešen postopek o neprimernem vedenju, zaslišanje pa naj bi potekalo že jutri.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: