Maribor: Pekarna Magdalenske mreže s prostori na mariborskem Trgu revolucije, občina išče najemnika za bojda kultno gostilno Pri treh ribnikih

(novica s komentarjem) 

Mariborski zavod Pekarna Magdalenske mreže je z novim letom pridobil dodatne prostore na Trgu revolucije 9, ki naj bi bili namenjeni kulturi in mladini.

Nov naziv pritličnega prostora, kjer je prejšnja leta domoval Mladinski svet, je Obrat – prostor umetnosti in participacije. Prihodnji teden bodo po najavah v njem odprli prvo razstavo.

Prostor je v lasti občine in je bil od leta 2021 prazen. Pekarna Magdalenske mreže se je prijavila na lanski razpis za zapolnitev tega prostora in bila izbrana, a je morala pred vselitvijo prostor še obnoviti.

Sredstva za to je po besedah direktorice Urške Breznik dobila na razpisu Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, kar pomeni, da je v ozadju deal na relaciji strank SD in Levica.

Obrat namenjajo aktivnostim participacije mladih in umetniškim dejavnostim. Tako bodo v njem prirejali posvete, delavnice, izobraževanja, razstave in pogovore z umetniki, skratka: že po imenu lahko sklepamo, da bo šlo večinoma za skrajno levičarsko agitacijo pod krinko kulture oziroma umetnosti, posredni cilj pa je najbrž tudi “osmisliti” prostor v neposredni bližini nove brvi čez Dravo, kar je v interesu Arsenovića.

Trg revolucije v Mariboru:
ne deluje ravno revolucionarno, še manj alternativno.
Občina za bojda kultno gostilno Pri treh ribnikih išče novega najemnika. Čudaški pogoji, meni javnost

Nekoč priljubljena gostilna v mestnem parku, ki uradno sameva že najmanj leto, z nekim obiskom pa se ni mogla pohvaliti že kar nekaj časa pred tem, je ponovno predmet ponudbe Mestnih nepremičnin.

Družba, ki jo Mestna občina Maribor (MOM) pod vodstvom Arsenoviča uradno ustanovila s ciljem nakupa in upravljanja nepremičnin, ki naj bi bile v javnem interesu, je objavila pogoje najema, ki so – glede na prvi odziv javnosti- najmanj čudaški.

Kot pišejo lokalni mediji, je gostilna zaprta od lanskega februarja. Nato so se jo ponovno obvezale odpreti Terme Maribor, ki pa obljube niso držale in izpeljale; uradno zaradi težav s pridobivanjem kadra.

Minuli konec tedna so Mestne nepremičnine objavile poziv za zbiranje ponudb za najem gostilne, predmet oddaje pa je objekt gostilne z vso obstoječo opremo, skladiščem in pripadajočim zemljiščem.

Ta se oddaja v najem za izvajanje gostinske dejavnosti, a s ponudbo lokalne hrane, slovenskih jedi in regionalnih vin iz vinorodnega okoliša Štajerska- Pomurje- Slovenija.

Bolj konkretno: najemnik bo moral ponujati 50 odstotkov tipičnih slovenskih jedi z lokalnimi sestavinami in preskrbovalno verigo lokalnih dobaviteljev ter 90 odstotkov regionalnih vin, skupno pa v razmerju 30:30:30:10 (mariborski, širše štajerski, pomurski vinorodni okoliš ter tuja vina).

Če mislite, da je to vse, se motite: najemnik bo moral izvajati gostinsko dejavnost šest dni tedensko, in sicer od torka do nedelje, mora pa biti registriran za opravljanje gostinske dejavnosti.

Še naprej: najemnik za najem nepremičnin plačuje najemnino v višini 7 % (sedem procentov) od čistih prihodkov od prodaje na letni ravni, ki jih najemnik realizira na lokaciji, ki je predmet najema, s tem da fiksni znesek mesečne najemnine znaša minimalno 2.500 EUR brez DDV, med pogoji pa je tudi polog predplačila najemnine v višini treh najemnim, kar znaša 7.500 EUR brez DDV.

Celotno besedilo si lahko preberete na sledeči povezavi https://mestne-nepremicnine.si/wp-content/uploads/2023/01/Trije-ribniki-najemna-pogodba-FINAL.pdf , javnost pa že špekulira, da so pogoji prirejeni za slamnatega najemnika, za katerim bo stal mariborski župan.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: