Napovedi vremenoslovcev so se uresničile: sneg že povzroča težave, a ne povsod in ne povsod enako

V zadnjem dnevu je največ novega snega zapadlo na Gorenjskem, poročajo pristojni, prenaša pa Slovenska tiskovna agencija (STA).

Tako je na Zelenici do 7. ure zapadlo 56 centimetrov svežega snega, skupno je tam snežna odeja debela 138 centimetrov. Na Voglu je v zadnjih 24 urah zapadlo 45 centimetrov novega snega, skupno je tam skoraj en meter snega. Na Kredarici je snežna odeja debela 190 centimetrov.

Kot med drugim še kažejo podatki agencije za okolje (ARSO), je bilo na Kaninu ob 7. uri 41 centimetrov novega snega, skupno pa 187 centimetrov. Na Vršiču je zapadlo 42 centimetrov novega snega, skupno je tam snežna odeja debela 92 centimetrov.

V Mežici je zapadlo 16 centimetrov snega, na Nanosu 13, v Vrhniki in Ljubljani pa 11 centimetrov snega, med drugim kažejo podatki ARSO.

Po napovedih vremenoslovcev bodo padavine dopoldne oslabele, zvečer pa se bodo znova okrepile.

V Mariboru in okolici je snega, ki prehaja v dež, le za vzorec,
do tri centimetre, poroča ARSO.
Obilno sneženje ponekod povzročilo snegolom in izpade elektrike

Iz severnega dela države, posebej višjih predelov Gorenjske in Koroške, kjer je zapadlo največ snega, danes poročajo o snegolomu, posebej pri Radovljici in marsikje na Koroškem.

Promet poleg snega tako ovirajo tudi polomljeno drevje in veje. Ponekod so ostali brez elektrike. Dodajmo, da je (bila?) po zadnjih podatkih zaprta cesta med Mariborom in Dravogradom in sicer na odseku pri Radljah ob Dravi.

Med drugim podrta drevesa ovirajo promet na območju občine Ravne na Koroškem, v naseljih Zelen Breg in Podgora. Posredovali so poklicni gasilci in delavci komunalnega podjetja. Delavci komunalnega podjetja so posredovali tudi v Pamečah v slovenjgraški občini, kjer se je na cesto podrlo drevo.

Na Gorenjskem je ponoči zapadlo od 10 do 25 centimetrov snega, v višje ležečih predelih pa tudi več kot pol metra. Ponekod poleg snega promet ovirajo polomljena drevesa in veje.

Na Celjskem je v nizko ležečih predelih zapadlo od 5 do 10 centimetrov snega, še poroča STA.

Dodajmo, da je na Podravskem zapadlo med 3 in 6 centimetrov snega, v Pomurju pa so ostali brez snežne odeje.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: